Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Sport és ifjúság -> Ifjúsági hírek

Az Ifjúsági Fesztivál beharangozása

2016.05.25.

A 22 beérkezett jelentkező közül az Ifjúsági Fesztivál szelektorai nyolc együttest választottak be a fesztivál versenyprogramjába, amelyet 2016. május 28-án rendeznek meg a szabadkai Kisstadionban. Utánuk a Consecration és a Let 3 zenekarok lépnek fel.

10163_1.jpg

– A versenybe szálló zenekarok kiválasztásának mércéi nem változtak a tavalyihoz képest: megnéztük, meghallgattuk az együtteseket, mennyire autentikusak, eredetiek, milyen benyomást keltenek az általuk előadott számok. Az egyik mérce az volt, hogy az együttesek tagjainak életkora 18 és 30 év között legyen. A fesztivál lényege bemutatni a még nem ismert együtteseket, s miattuk szervezzük a fesztivált – mondta Armand Mesaroš, a Fesztivál szervező bizottságának tagja, amelyben ott van még Dejana Baltes, az Ifjúsági Iroda koordinátora, valamint Dario Kostić, a  Studio 11-ből.

A Fesztivál versenyprogramjában a következő együttesek lépnek fel:

1. Fatam – Szabadka
2. The Bronsons- Bajmok/Szabadka
3. Southern Concrete Sludge – Zombor
4. Kim Tamara – Sid
5. Lates – Belgrád
6. Random – Belgrád
7. From Another Mother – Zagráb, Horvátország
8. Antidepresiv - Nagykikinda

A Fesztivál műsora 20 órakor kezdődik a 22 óráig tartó versenyprogrammal, ezt követi a Consecration és a Let 3 fellépése.

– Idén is az Ifjúsági Iroda vállalta magára a fesztiválszervezés teljes felelősségét. Sok fiatal önkéntest vontunk be a munkába, felkészítettük őket arra, hogy minél aktívabban vegyik ki a részüket a munkából. A Fesztivált a fiataloknak szervezzük, s szerintem ezt ők is érzik, hogy nekik készült az összeállítás – mondta Dejana Baltes.  

A fesztivál győztese jutalomként lemezfelvételt nyer a szabadkai Studio 11-ben, fellépési lehetőséget a Szabadság téren a városnapi program keretében, valamint felléphet két regionális fesztiválon is: a bácsújfalui Selfesten (Szerbia) és a nikšići Bedem fesztiválon Montenegróban. A győztes zenekar megkapja Szlancsik Árpád független művész alkotását is (Slancik Sculpture).  

A fesztiváli zsűri összetétele a következő: Danilo Nikodinovski (Consecration), Filip Budanović (D Zoo), Mihajlo Stajić Staja (repper) és Petar Mitrić (Pionir 10).

21 óráig a belépés díjtalan, 21.00 órától pedig a jegy ára 300 dinár.  


Érettségizők tánca a Szabadság téren

2016.05.24.

Szabadka Város Ifjúsági Irodája az összes középiskolával együttműködve idén is megszervezte az érettségizők közös ünnepségét.  A közös érettségi ünnepet ma 18-tól 21 óráig rendezték meg a Szabadság téren.

10162_1.jpg

A városközpontban mintegy 200 érettségiző táncolt Dmitrij Sosztakocsics 2. keringőjére, majd egy modern táncot adtak elő, ezután pedig zenés érettségi műsor következett, amelyben az érettségizők videofelvételekkel, rövidfilmekkel, zumba-tánccal, kórusénekléssel és három középiskolás zenekar koncertjével mutatták be iskoláikat.  

Az ünnepség zárásaként az érettségizők közös kórust alkotva énekeltek, amelyet saját maguk szerveztek és vezényeltek.

Ezzel a rendezvénnyel egyedi, ünnepi és méltó módon fejezik be középiskolai tanulmányaikat. Az ünnepséggel az Ifjúsági Iroda a középiskolák képviselőivel együttműködve kívánja megszépíteni az érettségizők és a közösség számára egyaránt fontos pillanatot.


024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia