Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Otvorena izložba „Istorija slobodnog zidarstva u Srbiji“

26.02.2016.

U Savremenoj galeriji Subotica upriličeno je otvaranje izložbe „Istorija slobodnog zidarstva u Srbiji 1785−2016. godine“, koju je otvorio gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Izložba je realizovana u saradnji sa Regularnom velikom ložom Srbije, a njen autor je Miroljub Filipović. Prvi put je prikazana 2014. godine u Etnografskom muzeju u Beogradu za Noć muzeja, a nakon toga priređena je u više gradova centralne Srbije. Ovo je prvo prikazivanje ove izložbe u Vojvodini.

9971_1.jpg 

Na otvaranju izložbe o radu Regularne velike lože Srbije i potrebi organizovanja ovakve izložbe govorio je asistent Velikog majstora Tahir Hasanović. On se tom prilikom osvrnuo na razloge nastanka slobodnog zidarstva, istakavši kako su slobodni zidari i nekada i danas nastojali da doprinesu boljitku društva u kojem deluju.

Gost iz Mađarske, politikolog Danijel Gabor, u svom obraćanju je saopštio osnovne činjenice o slobodnom zidarstvu u Mađarskoj, a posebno je naglasio saradnju sa slobodnim zidarima u Srbiji.

Jene Maglai je napomenuo kako mu je čast što otvara ovu izložbu i kako se nada da će ona biti prilika da se svi sugrađani informišu o osnovnim činjenicama u vezi sa slobodnim zidarima, kao i da je ona dobar razlog za razbijanje određenih predrasuda u vezi sa samim masonskim pokretom.

Izložba će biti otvorena do 11. marta, a njena posebnost u odnosu na ostale gradove u Srbiji u kojima je priređena, predstavlja odeljak posvećen Subotici.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop