Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Vesti

Pomoć porodici Sivić

30.12.2015.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Milimir Vujadinović, posetio je danas sedmočlanu porodicu Sivić - Marinka i Draganu i njihovo petoro dece - Maria, Mariju, Marina, Martinu i Marinu – koji žive na rubu egzistencije, bez osnovnih uslova za život.

9810_1.jpg 

Mlađi naraštaj porodice Sivić dobio je danas novogodišnje paketiće, kako bi osetili radost u ovim prazničnim danima, rekao je Vujadinović, i dodao da je Sivićima, zahvaljujući našem sugrađaninu Milanu Sujiću, obezbeđen deo nameštaja.

- Mnogo porodica je u sličnoj situaciji i Grad se trudi da im pomogne koliko može, rekao je Vujadinović. Marinko i Dragana bi sutra, u Centru za socijalni rad, trebalo da podnesu zahtev za jednokratnu novčanu pomoć, ogrev i za novčanu socijalnu pomoć, sve ono što do sada nisu ni tražili. Posavetovali smo ih, to je važnije od onoga što im date kako bi privremeno ublažili svoju nezavidnu situaciju. Bitnije je ljude naučiti kako da pecaju nego im davati ribu – istakao je Milimir Vujadinović, i dodao da veruje da će već iduće nedelje, pre Božića, Sivići dobiti ogrev, jednokratnu novčanu pomoć, hranu i odeću za decu koju su prikupile nevladine organizacije i rešenje Centra za socijalni rad o novčanoj socijalnoj pomoći.

Marinko Sivić je nezaposlen, povremeno radi kao nadničar, ne može ni da obavlja svaki posao jer na jedno oko ne vidi a na drugo samo 15 odsto, a njegova supruga Dragana je domaćica. Socijalnu pomoć ne primaju jer je nisu ni tražili zbog nedostajuće dokumentacije, žive u trošnoj kući na periferiji grada, bez struje, kupatila i osnovnog pokućstva. Uprkos nemaštini, deca su dobri đaci.

Ukoliko neko želi i može da pomogne Sivićima, može ih kontaktirati putem broja telefona 064/41-67-335 ili lično na adresi Pokret nesvrstanih 200.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Međunarodni festival pozorišta za decu   (22.09.2019.-27.09.2019.)