Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Filmski klub i Škola filma na Otvorenom univerzitetu

24.04.2015.

Otvoreni univerzitet, u saradnji sa gradom Suboticom, pokreće gradski Filmski klub i Školu filma koji imaju za cilj širenje ljubavi prema sedmoj umetnosti i razvoj teorijskog i praktičnog znanja o filmu kod mladih, najavljeno je na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće.

 8998_1.jpg

Delovanje Filmskog kluba zamišljeno je kao serija predavanja o istoriji filmske umetnosti od ranih početaka do današnjeg vremena putem nedeljnih prikazivanja ključnih dela koja su menjala film kao medij i otvorenih razgovora nakon svake projekcije putem kojih bi se otvarala mnoga pitanja o umetničkim dometima, tehnikama filmskog jezika i stilskim pravcima svakog dela ponaosob.

Predavanja, projekcije filmova i razgovori će se održavati na prvom spratu Otvorenog univerziteta u prostorijama Filmskog kluba, a vodiće ih Petar Mitrić, selektor Festivala evropskog filma Palić, uz povremena gostovanja kako profesora filma, tako i samih reditelja iz Srbije i inostranstva. Ulaz na sva predavanja i projekcije je slobodan.

Filmski seminar u trajanju od šest meseci, u periodu od maja do decembra 2015. godine, održavaće se u prostoru Filmskog kluba na prvom spratu Otvorenog univerziteta i polaznicima će kroz praktični i teorijski rad pružiti neophodna znanja iz oblasti filmske režije, pisanja scenarija, montaže, kamere i zvuka.

Pod mentorstvom reditelja dokumentarnih filmova Zoltana Šifliša i reditelja igranih filmova Sabolča Tolnaija, potrebna znanja iz različitih oblasti će prenositi i Akoš Kovač (kamera), Gabor Ripli (zvuk), Darko Maletin (montaža), kao i drugi gostujući predavači sa dugogodišnjim iskustvom u filmskom stvaralaštvu iz naše zemlje i inostranstva.  

U Školi filma mogu da učestvuju stariji od 14 godina, a za učešće je potrebno poslati – kratku biografiju, razloge za prijavljivanje u Školu filma i dosadašnja iskustva na polju filma (ukoliko postoje).

Prijave bi trebalo poslati do ponedeljka 4. maja 2015. godine, do 12 časova, na email adresu: eurocinema@openunsubotica.rs.POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop