Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Drugi „Tambura instrumental festival”

21.04.2015.

- U petak, 24. aprila 2015. godine, u čitaonici Gradske biblioteke, od 9 časova, biće održano drugo po redu međunarodno takmičenje solista i kamernih orkestara „Tambura instrumental festival”. Učestvovaće oko 100 učenika iz 11 muzičkih škola i pojedinih kulturnih institucija iz Vojvodine i Hrvatske. Organizator je Hrvatska glazbena udruga ’Festival bunjevački pisama’. Ovo takmičenje je dobra prilika da učenici pokažu svoje znanje i umeće, ali i da razmene iskustva - najavio je, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja.

 8985_1.jpg

Potpredsednik Hrvatske glazbene udruge „Festival bunjevački pisama" Vojislav Temunović je istakao da je prvi „Tambura instrumental festival” održan prošle godine u Požegi, u Hrvatskoj, da će učestvovati solisti u pet kategorija (razvrstani po godinama i vrsti instrumenta – prim i basprim) i šest kamernih sastava u tri uzrasne kategorije.

Izvodiće se, rekao je, klasična muzika od svetski poznatih kompozitora na tamburi, uz muzičku pratnju na klaviru, i tradicionalna folklorna muzika: mađarska, rumunska, slavonska, bunjevačka, srpska i ruska.

Na kraju takmičenja, dodao je, u čitaonici Gradske biblioteke biće održan i gran-pri koncert, sa početkom u 17 časova i 15 minuta, na kojem će učestvovati pobednici iz svih kategorija. Ulaz je besplatan.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop