Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Najavljena ovogodišnja „Dužijanca”

21.04.2015.

Blagoslovom žita, u subotu, 25. aprila 2015. godine, u Žedniku, počinje ovogodišnja manifestacija „Dužijanca”. Misa za blagoslov održaće se od 17 časova, u crkvi u Žedniku, nakon čega će ići procesija do njive Stipana i Blaženke Šarčević, domaćina ovogodišnjeg „Takmičenja risara” (11. jula), gde će se obaviti blagoslov žita. Parcela se nalazi na putu Subotica-Žednik, sa leve strane, na oko 300 metara pre ulaska u Žednik. Centralna proslava u okviru „Dužijance” zakazana je za 9. avgust, na Trgu slobode.

8984_1.jpg 

Ovo je saopšteno na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, na kojoj su se novinarima obratili predsednik Udruženja bunjevačkih Hrvata „Dužijanca” mons. dr Andrija Anišić, direktor Udruženja Marinko Piuković i Lazo Vojnić Hajduk, potpredsednik Udruženja.

Na konferenciji je rečeno da je ovogodišnji bandaš Nikola Bašić, bandašica Martina Ivković, da će se „Dužijanca malenih” održati 3. i 4. jula i da je mali bandaš Teo Margetić, a bandašica Kristina Kujundžić. Ovogodišnji gost na Dužijanci biće riječki nadbiskup monsinjor Ivan Devčić.

Organizatori su najavili da imaju u planu da „Dužijancu” obogate turističkim sadržajima, a jedna od najvažnijih ideja je realizacija projekta stalne lokacije, površine oko pet hektara, na kojoj bi se održavalo „Takmičenje risara”. Uz etno-salaš, kako je rečeno, stare mašine, stoku i živinu, na toj bi se lokaciji uzgajale i stare sorte žita, a objekat bi tokom cele godine bio otvoren za posetioce.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop