Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Veče bošnjačke kulture

19.06.2014.

Veče bošnjačkog folklora, pesama i poezije biće održano u subotu, 21. juna, od 19:30 časova, u sali KUD ‘Mladost’. Manifestaciju su podržali grad Subotica i Bošnjačko nacionalno veće, a organizator je Udruženje Bošnjaka Vojvodine – najavio je, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, Teufik Isaković, predsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine.

8115_1.jpg 

Bošnjačka zajednica kulture (BZK) „Preporod“ iz Brčkog subotičkoj publici će predstaviti tradicionalne igre i najlepše sevdalinke, ali i poeziju i prozu najpoznatijih bošnjačkih pisaca, istakao je Isaković i dodao da program realizuje 48 učesnika, od kojih su 30 deca.

Prema njegovi rečima, večeri bošnjačkog folklora, pesama i poezije će prisustvovati delegacija iz Novog Pazara i predsednik BNV Esad Džudžević.

Pomoćnik gradonačelnika zadužena za oblast kulture, dr Etela Jerinkić, naglasila je da lokalna samouprava grada Subotice podržava ovaj projekat i finansijski, kao i BNV iz Novog Pazara, i da smatra da svaki susret i saradnja mogu da donesu nešto novo i korisno.

Potpredsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine, Emir Sušić, kazao je da je program večeri bošnjačkog folklora, pesama i poezije zamišljen iz tri dela.

- Prvi deo je folklorni i izvode ga deca uzrasta od 7 do 13 godina. Drugi deo je glumački i izvodiće ga članovi dramskog studija ‘Arlekino’ koji deluju u okviru ‘Preporoda’, a oni će govoriti prozne i poetske odlomke iz dela Selimovića, Dizdara, Sijarića. Treći deo programa je muzički, gde će afirmisani i neafirmisani pevači iz Brčkog interpretirati sevdalinke – rekao je Sušić.

Ulaz je besplatan.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop