Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Vesti iz sporta

Uspeh dizača tegova Tamaša Kajdočija

07.05.2014.

Član Kluba dizača tegova Spartak, Tamaš Kajdoči, sa nacionalnim i klupskim trenerom Stipanom Vertom, na Evropskom prvenstvu za mlade do 17 godina koje je održano u Čehanovu (Poljska), u kategoriji 94 kg, osvojio je jednu srebrnu i dve bronzane medalje, što su prva odličja u ovom sportu za Srbiju.

7991_1.jpg

Na konferenciji za novinare, upriličenoj tim povodom u Medija-centru Gradske-kuće, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, čestitao je mladom Kajdočiju na velikom uspehu koji je ostvario.

- Medalje puno znače za ovaj sport pogotovo što su prve u istoriji Srbije u dizanju tegova. Čestitao bih i treneru Stipanu Vertu koji ima velikog udela u ovom sjajnom rezultatu. Grad Subotica će i u budućnosti pomagati ovaj sport i biti uz subotičke sportiste, istakao je Vjekoslav Ostrogonavc.

Tamaš Kajdoči je naglasio da mu je ovo do sada najveći uspeh u karijeri i da mu je drago što je njegov uspeh u Poljskoj lepo primljen i u Subotici.

U disciplini trzaj Kajdoči je osvojio srebrnu medalju sa podignutih 155 kg. U izbačaju je podigao 185 kg i osvojio bronzanu medalju. U ukupnom plasmanu, u totalu je ukupno podigavši 340 kg, osvojio još jednu bronzanu medalju.

Dizanje tegova je Olimpijski sport i sudeći po ovim rezultatima, Tamaš Kajdači bi mogao da nas predstavlja na Igrama u Riju 2016. godine, što bi bilo prvo učešće našeg takmičara u ovom sportu.

Koliko je ovo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre mladih bilo kvalitetno, najbolje svedoče čenjenice da je ruski takmičar koji je osvojio drugo mesto, podigao samo jedan kilogram više od Кajdočija, a prvoplasirani jermenski takmičar je oborio nove svetske rekorde.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Međunarodni festival pozorišta za decu   (22.09.2019.-27.09.2019.)