Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

„Tako daleko, a tako blizu”

01.04.2014.

Učenici muzičkih škola iz Japana i Srbije održali su večeras humanitarni koncert u Velikoj većnici Gradske kuće. Na koncertu pod nazivom „Tako daleko, a tako blizu” nastupili su Fukušima junior orkestar, Muzička škola „Vatroslav Lisinski” iz Beograda i Muzička škola iz Subotice.

7881_1.jpg

Koncert su organizovali rotari klubovi Čukarica i Subotica, Udruženje „Uvek sa decom“ i Hemofarm fondacija. Sav prihod, sakupljen od dobrovoljnih priloga posetilaca koncerta, namenjen je za nabavku instrumenata za subotičku Muzičku školu.

Pomoćnica gradonačelnika za oblast kulture, dr Etela Jerinkić je, tim povodom, istakla da druženje između srpskih i japanskih umetnika traje od 1995. godine, kada su naši učenici odlazili u Japan.

- Mladi muzičari iz Japana sada su došli kod nas, da učine dobro delo i da na trenutak zaborave nuklearnu katastrofu koju su doživeli pre tri godine. U Fukušima junior orkestru imamo vrsne muzičare koji su nakon te katastrofe preseljeni u druge gradove i ne vraćaju se svojim domovima. Iako je radijacija sada ispod dozvoljenog nivoa, zbog podzemnih voda koje su kontaminirane ljudi i deca još uvek žive u strahu, neizvesnosti i nesigurnosti, naglasila je Etela Jerinkić.

U našem gradu je, dodala je, grupa mladih i kreativnih ljudi, umetnika, koji su došli da nam pokažu svoju hrabrost i nadu u bolje sutra, u bolju budućnost.

- Smatram da je naša dužnost da pokažemo solidarnost, da im pomognemo da upoznaju različite kulture na putu zdravog napretka i pozitivnog mentalnog zdravlja. Naziv ’Tako daleko, a tako blizu’ je odgovarakjući za današnji humanitarni koncert, posle koga će Subotica biti bolje mesto za život, rekla je Etela Jerinkić.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop