Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Koncertna sezona i festival mladih umetnika Femus

19.02.2014.

- Realizacijom projekta ’Koncertna sezona Subotice’, naš grad upotpunjuje kulturnu mapu regije i pojačava regionalnu poziciju u kulturi, a subotička publika dobija priliku da čuje elitne koncerte iz oblasti umetničke muzike. Treću po redu Koncertnu sezonu i četvrti Festival mladih umetnika Femus, u organizaciji Udruženja ’Electe’, u petak, 21. februara, u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova, svečano će otvoriti gradonačelnik Subotice Jene Maglai, izjavio je, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, Miloš Radović, predsednik Udruženja „Electe”.

7748_1.jpg

Nakon ceremonije otvaranja, dodao je, nastupiće jedan novoformirani trio koji će svoj prvi koncert posvetiti Subotici.

- Trio je sastavljen od vrhunskih pedagoga i reproduktivnih umetnika, a to su Laura Levai Aksin – flauta, Rita Kinka – klavir i Marko Josifovski – violina, rekao je Miloš Radović.

Koncertnu sezonu, dodao je, i ove godine otvara festival Femus, koji je važan jer promoviše mlade, neafirmisane umetnike, pruža im mogućnost takmičenja u internacionalnoj konkurenciji i mogućnost da se upoznaju i sarađuju sa vrhunskim umetnicima.

- Ove godine unosimo određene novine u koncertnu sezonu. U aprilu ćemo organizovati International Piano fest, a ’Electe’ će svoj doprinos dati i u proslavi Dana grada, organizacijom jednog od najspektakularnijih koncerata orkestarske muzike. Naime, gostovanje u našem gradu potvrdio je veliki orkestar iz Minhena - Odeon, koji će u Subotici nastupiti u saradnji sa našim članovima i mladim umetnicima iz našeg grada i pokrajine. Ovaj koncert realizovaćemo u koordinaciji sa lokalnom samoupravom grada Subotice i Geteovim institutom iz Minhena, najavio je Miloš Radović.

Tokom vikenda, 21-23. februara, u Muzičkoj školi u Subotici biće održan festival Femus na kome će se takmičiti 112 mladih umetnika u disciplinama flauta, klarinet, saksofon i to u pet različitih uzrasnih kategorija. Članovi internacionalnog žirija, profesori Tomislav Žužak (Zagreb), Žolt Romoš (radi u Pečuju, Budimpešta) i Aleksandar Tasić (Novi Sad), nagradiće najbolje učenike posebnim priznanjima. I ove godine na festivalu će se takmičiti đaci nižih i srednjih muzičkih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije.

Poslednje večeri festivala Femus, 23. februara, sa početkom u 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće, subotičkoj publici će se predstaviti najbolji takmičari svih kategorija, te će nakon izvedenog muzičkog dela programa stručni žiri dodeliti glavne nagrade festivala. Takođe, na ovogodišnjem festivalu biće dodeljene nagrade za najbolje muzičke pedagoge i korepetitore u svim takmičarskim disciplinama.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop