Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Koncert Zagrebačkog gudačkog kvarteta i izložba likovnih umetnika

07.11.2013.

Besplatan koncert Zagrebačkog gudačkog kvarteta koji će se održati u utorak, 12. novembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, od 19 časova, u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Udruženja „Electe“ i izložba trojice likovnih umetnika iz Zagreba, u sredu, 13. novembra, u Galeriji „dr Vinko Perčić”, kulturno-umetnički su događaji najavljeni na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće.

7432_1.jpg

Ovo je prvi nastup Zagrebačkog gudačkog kvarteta u Subotici, rekao je Tomislav Žigmanov, direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

- Ovi događaji su posledica relativno stalne saradnje između kulture vojvođanskih Hrvata i grada Zagreba na način da smo, po nama, uspeli da i više nego značajne kulturne događaje dovedemo u Suboticu. Naravno, kao i uvek, to radimo i sa našim partnerima, ne želimo da budemo geto koji će u zatvorenom, zasebnom prostoru organizovati određenu vrstu događaja nego želimo da budemo integralni deo kulturne scene u gradu, naglasio je Žigmanov.

Na programu Zagrebačkog gudačkog kvarteta su dela Igora Kuljerića, Ludviga van Betovena i Petra Iljiča Čajkovskog, najavio je Miloš Radović, predsednik Udruženja „Electe” i dodao da je reč o izuzetno zahtevnom programu, kako u pogledu stila i dinamike tako i pogledu interpretacije.

- Organizacija nastupa Zagrebačkog gudačkog kvarteta je samo nastavak dobre saradnje Udruženja 'Electe' i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Izuzetno nam je drago što smo u prilici da organizujemo koncert kvarteta koji predstavlja jednu od najstarijih hrvatskih kulturnih institucija. Zagrebački gudački kvartet osnovan je 1919. godine, nastupao je na svim kontinentima i do sada je imao preko 4.000 nastupa, rekao je Radović.

U sredu, 13. novembra, u 19 časova, u Galeriji „dr Vinko Perčić” otvoriće se izložba trojice likovnih umetnika iz Zagreba različitog senzibiliteta, Vatroslava Kuliša, Baneta Milenkovića i Zoltana Novaka, pod nazivom „Hommage slikarstvu”, rekao je Spartak Dulić, direktor Galerije „dr Vinko Perčić”.

Izložba će moći da se pogleda do 15. decembra, radnim danima od 9 do 18 časova i 30 minuta, i subotom od 10 do 14 časova.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop