Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Maratonac Igor Vojnić Zelić pretrčao 246 km

04.10.2013.

Igor Vojnić Zelić, subotički maratonac, prvi je sportista iz Srbije koji je nastupio i uspešno završio jednu od najtežih ultramaratonskih trka na svetu – čuveni Spartatlon, trku u dužini od 246 kilometara koja uzore vidi u antičkom trkaču-kuriu Piedipidesu koji je trčao od Sparte do Atine noseći važnu poruku. Igor je član Ultramaraton kluba Paligo Palus, koji je u proteklom periodu imao uspeha i sa mlađoim trkačima, na ultramaratonu u Švajcarskoj.

7418_1.jpg

– Zadovoljstvo je što Paligo Palus ostvaruje sjajne rezultate ove godine. Na svaki poziv za pomoć smo rado odgovorili, pre svega zbog izuzetnih rezultata divne dece. Naravno, posebne čestitke idu Igoru Vojnić Zelliću koji je ostvario vanserijski rezultat na čuvenoj trci – istakao je Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport.

Svojim rezultatom Igor Vojnić Zelić je potvrdio da je pravi „Spartanac“.

– Još uvek sam pod utiscima, još uvek nisam sredio sve emocije. Bilo je to jedinstveno iskustvo koje se mora doživeti. Ovo je kvalifikaciona trka, morate imati rezutate od ranije i na trci se pojavi sam vrh ultramaratonskog trčanja. Nastupilo je 350 učesnika iz preko 40 zemalja. U limitu od 36 sati trku je završilo 146 takmičara. Sretao sam se sa ljudima koji već više puta pokušavaju da završe trku, ali im ne uspeva. Ovo je brdsko-planinsko-toplotno zahtevna trka. Kada se sažmu svi uslovi, ovo je sa pravom jedan od deset najtežih ultramaratona na svetu. Zanimljivo je da se na 150 kilometru nalazi planina gde imate uspon, kako sam ja procenio od 20%. Idete bukvalno kozijom stazom uz planinu. Po legendi, tu je drevni trkač sreo boga Pana, a čini mi se da su ga sreli i mnogi od nas te večeri, oko 2-3 sata. Trka je vremenski ograničena, i ne samo to, postoji čak 75 „ček pointa“ u koje se morate javiti u određeno vreme. Ako zakasnite na bilo koji, pa čak i na 74, na primer, diskvalifkovani ste. Kraj trke je kod statue kralja Leonidasa i to je momenat kada vas definitivno savladaju sve emocije – izneo je Vojnić Zelić samo deo svojih utisaka sa trke i dodao:

– Hvala Gradu Subotici i Nemanji Simoviću, dr Iboji Radulović iz Sportske ambulante u Subotici, prodavnici suplemenata „Explode“, pratiocima na trci Sandri Mačković i Antunu Bodiću, fizioterapeutu Božidaru Petričeviću, Elviri Janoši na podršci i savetima, Atili Jankoviću iz kluba. Hvala svima koji su mi slali poruke, svaka od njih je značila puno u momentima kada se činilo da ne mogu dalje.

Bila je ovo prilika i da se pohvale mladi članovi Paligo Palusa koji su na 24-čavosnom ultramaratonu u Švajcarskoj osvojili prvo mesto.

– Učestvovali smo na značajnom takmičenju u Švajcarskoj. 21. i 22. septembra. Štafetnu trku smo završili na prvom mestu, napravili smo rezultat od 286 kilometara – istakao je Boris Milidanović, član prvoplasirane štafete u kojoj su bili još Anet Nemet, Flora Jurček, Eva Dulić, Aleksandara Gojković i Ingrid Balai.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop