Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Šopen i Mokranjac u izvođenju pijanistkinje Biljane Gorunović

17.04.2013.

- U Velikoj većnici Gradske kuće, u četvrtak, 18. aprila 2013. godine, koncert će održati pijanistkinja Biljana Gorunović, šef Katedre za klavir Akademije umetnosti u Novom Sadu. Publici iz Subotice profesorica Gorunović će se predstaviti delima Šopena i Mokranjca. Koncert počinje u 20 časova, a ulaz je, kao i kod svih koncerata koje organizuje grad Subotica, slobodan, saopštio je na konferenciji za novinare, održanoj u Medija-centru Gradske kuće, član Gradskog veća zadužen za kulturu Miloš Nikolić.

6724_1.jpg

Šopen je večita inspiracija za pijaniste, kazala je Biljana Gorunović i dodala da će na programu biti njegove kompozicije „Poloneza fantazija”, „Sedam prelida” (izbor) i „Skerco” (cis mol), kao i svita-poema „Odjeci” Vasilija Mokranjca.

- Tokom svog života puno sam se bavila Šopenom, tim pre što sam 1993. godine bila na međunarodnom konkursu u nemačkom gradu Getingenu i postala laureat tog međunarodnog takmičenja. Na programu je i srpski autor Vasilije Mokranjac, jedno nezaobilazno, dramatično, kompleksno i u svakom smislu sadržajno delo. Možda na prvi pogled deluje kako spoj Šopena i Mokranjca nije baš sasvim zgodan, ali ja se trudim da na programu imam i srpske kompozitore, istakla je Biljana Gorunović.

Ona je kazala da je početkom 2000. godine, povodom obeležavanja 50 godina od smrti kompozitora Miloja Milojevića premijerno izvela ciklus „Kameje“ op. 51 i objavila kompakt disk za PGP RTS zajedno sa „Minijaturama“ i „ Melodijama i ritmovima sa Balkana“ istog autora.

Biljana Gorunović je rođena 1968. u Beogradu i, kako je rekla, ima dve srednje muzičke škole (MŠ „Mokranjac” u Beogradu i muzičko učilište u Moskvi) i dva magisterijuma (Konzervatorijum „Čajkovski” u Moskvi i Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu).

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop