Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

„Dragulji na prekretnici vekova – putovanje kroz čudesan svet secesije”

05.04.2013.

Projektni tim iz Subotice danas je u Segedinu predstavio projekat „Dragulji na prekretnici vekova – putovanje kroz čudesan svet secesije” (DIAMOND), koji se realizuje u okviru trećeg poziva IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija. Nosilac projekta je grad Segedin, grad Subotica je partner, a u projekat će se uključiti i Senta.

6697_1.jpg

U okviru projekta predviđena je rekonstrukcija severoistočne fasade subotičke Sinagoge, izdavanje monografije Ferenca Rajhla, organizovanje radionica, marketinške aktivnosti, organizovanje izložbe u Senti i organizacija završne konferencije u Subotici, kao i obnova krova Grofove palate, u Segedinu, i izrada projektne dokumentacija za krov i fasadu segedinske Šafer palate.

Član Gradskog veća zadužena za međunarodnu i regionalnu saradnju Marta Dobo je kazala da su Subotica i Segedin do sada realizovali više projekata prekogranične saradnje i da je nedavno okončan projekat u okviru Mađarska-Srbija IPA programa prekogranične saradnje „Udružene inicijative razvoja turizma zasnovanog na zajedničkom nasleđu (secesije)“, gde su partneri bili neprofitni turistički D.o.o. „Segedin i regija” (vodeći partner) i grad Subotica.

- Projekat „Dragulji na prekretnici vekova - putovanje kroz čudesan svet secesije” zapravo je nastavak saradnje dva bratska grada, Subotice i Segedina, zasnovan na očuvanju secesijskog nasleđa, istakla je, između ostalog, Marta Dobo.

Projekt menadžer dr Nenad Ivanišević je naglasio da se ovim projektom započinje rešavanje jednog ozbiljnog gradskog problema, a to je renoviranje Sinagoge.

- Ove godine planiramo da pored ovog projekta, koji je usmeren ka Sinagogi, ali i samoj secesiji, u rekonstrukciju Sinagoge kroz Svetski memorijski fond i budžet Grada uložimo značajna sredstva i dovedemo spoljno uređenje fasade do nekog kraja, kako bismo onda mogli da apliciramo za sredstva koja bi služila unutrašnjem uređenju Sinagoge, rekao je Nenad Ivanišević.

Ukupna vrednost projekta DIAMOND je 293.068,95 evra. Vrednost projekta sa srpske strane je 172.290 evra, za Suboticu su obezbeđena sredstva u iznosu od 146.446,50 evra, a Subotica sa sopstvenim sredstvima učestvuje sa 25.843,50 evra. Okončanje projekta planirano je za 30. april 2014. godine.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>