Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Obilazak prečistača na Svetski dan voda

22.03.2013.

Povodom 22. marta, Svetskog dana voda, JKP „Vodovod i kanalizacija“ organizovalo je otvoreni dan za prikazivanje najnovije tehnologije na prečistaču, tokom kojeg su stručnjaci iz tog preduzeća predstavnicima lokalne samouprave i brojnim gostima prikazali proces prečišćavanja otpadnih voda sa teritorije grada Subotice, uz primenu svih tehničkih, tehnoloških i ekoloških mera i standarda propisanih zakonima i drugim propisima. Pored predstavljanja rada prečistača, predočeni su i planovi i projekti za 2013. godinu.

6666_1.jpg

Na konferenciji za štampu upriličenoj tim povodom rečeno je da uskoro sledi dobijanje upotrebne dozvole za rad prečistača. Vršilac dužnosti direktora JKP „Vodovod i kanalizacija” Valerija Tot Godo je kazala da je uslov za dobijanje upotrebne dozvole za rad uređaja sanacija nedostataka konstatovanih tokom tehničkog prijema, i da su sa predstavnicima izvođača radova, holandskom firmom „DHV”, početkom marta okončani pregovori o vansudskom poravnanju za štetu koju je JKP „Vodovod i kanalizacija” pretrpelo.

- Uz pomoć nezavisne stručne komisije koja je dala preporuku za potpisivanje vansudskog poravnanja 1. marta smo postigli dogovor i pristupili potpisivanju Sporazuma o naknadi štete, koju je naše preduzeće pretrpelo, na iznos od 324.000 evra. Prvi deo naknade u iznosu od 190.000 evra uplaćen je na naš žiro-račun istog dana, nakon potpisivanja Sporazuma, a preostali deo procenjene štete u iznosu od 134.000 evra biće uplaćen nakon izdavanja potvrde o dobrom izvršenju posla na liniji mulja, rekla je Valerija Tot Godo.

Ona je istakla da je JKP „Vodovod i kanalizacija” vratilo garancije u iznosu od 1.160.000 evra za liniju vode i preuzelo na sebe izvršenje sanacije betonskih konstrukcija.

- ’DHV’ će održavati važećim do 2020. godine još dve garancije po 50.000 evra. Naša procena je bila, i ostala do danas, da dve trećine ugovorenog iznosa pokriva troškove sanacije na liniji vode, a ostatak sredstava možemo preusmeriti u slobodno korišćenje preostalih naših važnih projekata, kazala je Valerija Tot Godo.

U ovoj godini počeće realizacija značajnog projekta izgradnje komunalne infrastrukture koji se odnosi na vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda, kaže Goran Mijatović, projekt-menadžer JKP „Vodovod i kanalizacija”.

- Vrednost tog projekta je 25 miliona evra, a radi se o projektu unapređenja voda, i pitkih, i odvođenju otpadnih, s tim da će, ukoliko bude mogućnosti da se prikupe sredstva, podrazumevati i manji uređaj za prečišćavanje otpadnih voda naselja Bajmok. Sama konstrukcija projekta odnosi se na izgradnju nekoliko kapitalnih objekata - Vodozahvat 2, i kolektore II i VII kada je reč o odvođenju otpadnih voda. Što se tiče pitke vode, tu su još i određeni akvadukti, odnosno magistralni vodovi koji će dobrom između budućeg Vodozahvata 2 i postojećeg Vodozahvata 1, obezbediti niz pogodnosti kada je u pitanju pružanje usluge svim našim potrošačima, naglasio je Mijatović.

Početak radova očekuje se krajem ove godine, a realizacija kompletnog projekta trajaće četiri godine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop