Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Olomouc - Usamljena planeta - skriveni dragulji Evrope

20.03.2013.

Olomouc – jedini češki grad koji je uvršten u publikaciji „Usamljena planeta – skriveni dragulji Evrope“.

6655_1.jpg

„Usamljena planeta“ je prestižno izdanje putopisnog vodiča koje je objavilo spisak 10 „skrivenih dragulja Evrope“, prelepih, ali nedovoljno poznatih gradova. Olomouc je dospeo na sedmo mesto i smatra se najlepšim gradom u Republici Češkoj.

Dok se ostali vodiči utrkuju da privuku turiste, predstavljaući Karlov most u Pragu, vi se nalazite u Olomoucu, verovatno najlepšem gradu u Republici Češkoj. Ovaj grad poseduje sve arhitektonske karakteristike kao i prestonica Češke, ali bez tamošnje haotičnosti. A ima i nekoliko svoji aduta: bacite pogled na astronomski sat u Horni Nameštiju dizajniran u komunističkom stilu, tumarajte dvoranama paviljona iz 12. veka i ručajte obilato u restoranima poput U Anděla. Više o tome na www.tourism.olomouc.eu.

Osim Olomouca, na listu su uvršteni i drugi gradovi, kao na primer Burg Satzvey u Nemačkoj, Harlem u Holandiji, La Coruña u Španiji, Klaipeda u Estoniji i Amiens u Francuskoj.

Predstavnici Lokalne samouprave Olomouca sa ponosom ističu odgovornost u nameri da očuvaju istorijsku baštinu, kao i jedinstveni ambijent grada. Ovaj događaj predstavlja prekretnicu u istoriji našeg grada. Nadamo se da će doprineti razvoju Olomouca od „skrivenog dragulja“ do popularne turističke destinacije.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>