Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Izložba u Gerontološkom centru

05.03.2013.

U Gereontološkom centru Subotica otvorena je autorska izložba jednog od stanara Doma za negu Atile Puca, pod nazivom „Građevine u glini“. Mart je mesec kulture u ovoj ustanovi i radovi stanara izrađeni u toku radne terapije biće izloženi tokom marta.

6613_1.jpg

Izložbu je otvorio član Gradskog veća zadužen za kulturu Miloš Nikolić koji je, između ostalog, rekao da za nešto čime volite da se bavite nikada nije kasno.

- Mislim da smo jedan takav sličan slučaj imali kroz televizijski šou ’Ja imam talenat’, gde je usešno nastupala i naša sugrađanka Hajnalka Buš. Iskreno se nadam da ćemo radove Atile Puca videti u nekim ozbiljnijem prostoru. Čovek, jednostavno, živi neki svoj san i radi ono što najviše voli, istakao je Nikolić.

Za stanare i zaposlene u Gerotološkom centru mart je mesec kulture posvećen izložbama stanara, najavio je direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević.

- Ovaj mesec posvećujemo izlaganju onoga što naši korisnici tokom radno okupacione terepije rade. Posle izložbe Atile Puca, koja je, inače, vrlo lepa, priredićemo izložbu koja će biti karakteristična po tome što će se izlagati tapiserija, a nakon toga i izložbu našeg najstarijeg korisnika po stažu, gospođe Anice Vilk, koja je ovde preko 50 godina. Sve je to, u stvari, uvod u jednu veliku izložbu koju tokm aprila planiramo da održimo u Hotelu ’Galerija’ na temu starosti, kazao je Nenad Ivanišević.

Atila Puc živi u Domu za negu i nikada se nije bavio umetnošću dok 2005. godine nije došao u dodir sa glinerom u toku radno okupacione terapije. Od tada, kako je rekao, pokušava da kroz radove u glini predstavi kako izgledaju gradovi u njegovim očima.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop