Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Veče kamerne muzike

12.02.2013.

Veče kamerne muzike, na kojoj će zajednički nastupiti učenici Muzičke škole smera solo pevanje i različitih instrumentalnih smerova, održaće se u utorak, 19. februara 2013. godine, u Velikoj većnici Gradske kuće. Koncert počinje u 19 časova i 30 minuta a ulaz je slobodan, najavile su na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće član Gradskog veća zadužena za obrazovanje dr Etela Jerinkić, v.d. direktora Muzičke škole Subotica Edit Barlai i profesorica Muzičke škole mr Tamara Marković.

6540_1.jpg

Tamara Marković je istakla da je Veče kamerne muzike prvi koncert kamerne muzike u poslednjih nekoliko decenija.

- Kamerna muzika je oblik zajedničkog muziciranja dece koja uče da sviraju različite instrumente i solo pevanje, kao jedan od najsavršenijih muzičkih instrumenata - ljudski glas. Na ovom koncertu će biti zastupljeni gotovo svi instrumenti, kazala je profesorica Marković.

Etela Jerinkić je rekla da je Muzička škola na početku imala tri smera - pevanje, violinu i violončelo, da je među prvima uvela sviranje na neklasičnim instrumentima kao što su harmonika i tambura i da danas u ovoj školi postoje razni atraktivni smerovi tako da broj učenika neprekidno raste.

- U muzičkom životu Subotice značajnu ulogu je uvek imala Muzička škola. Ove godine ona puni 145 godina i spada u jednu od najstarijih vaspitno-obrazovnih institucija. Na početku svog rada imala je 71 učenika, to je prvi podatak od kako se vodi evidencija o učenicima iz 1875. godine, i od tada stalno beleži porast interesovanja. Danas je broj učenika gotovo udesetorostručen, školu pohađaju 693 učenika, od toga 525 na srpskom nastavnom jeziku i 168 učenika na mađarskom nastavnom jeziku, istakla je Etela Jerinkić.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop