Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Festivali

«Jazziré»

Festival savremenog džeza i eksperimentalne muzike Jazzire u Subotici nudi tokom novembra četiri koncerta muzičara iz Evrope i SAD, a uz slobodne forme, koje su i dalje u žarištu interesovanja, predstavlja i zvezde svetske scene, kao što je američka gitaristkinja Meri Halvorson (Mary).

Program šestog Jazzire i počinje 28. oktobra u Pozorištu “Deže Kostolanji” (Kosztolányi Dezső Színház) koncertom Meri Halvorson Kvinteta, kojem je to premijerni nastup u Srbiji.

Za 1. novembar najavljen je mađarski muzičar Selevenji Akoš, koji prvi put nastupa u Subotici, iako ima višedecenijsku evropsku karijeru free-džez ili avant-džez saksofoniste. Iste večeri nastupiće i F.E.A.E. kvartet (The Free Electro-Acoustic Ensemble) koji prvi put okuplja vrsne muzičare iz Brazila, Portugala, Srbije (Milana Zarić) i Velike Britanije, dok će 28. novembra gostovati švajcarski Brink Man Ship.

Festival Jazzire posvećen je savremenim tendencijama u džezu XXI veka, njegovi prelazima i fuzijama ka drugim muzičkim pravcima. orgamizatori tog festivala iz godine u godinu afirmišu džez muziku u okviru jedinstvenog, koherentanog programa.

6291_1.jpg

Jazziré je, kako ističu, i specifičan muzički impuls Subotice i izraz permanentne borbe protiv konvencionalnog umetničkog izražavanja. U fokusu su savremene muzičke forme koje su delimično bazirane na klasičnom džez korpusu, ali duboko zadiru u avangardne vode, donoseći interesantan svet improvizacije i nadahnuća, a zatim i istraživački duh umetnika.

Šesto izdanje Jazziré festivala organizuje Udruženje Etnofest, u saradnji sa Pozorištem Deže Kostolanji, a uz podršku Grada Subotice i Fondacije Betlen Gabor iz Budimpešte.

Ulaznice koštaju 200 dinara.

Festivalska Fb strana je www.facebook.com/Jazzirefestival, a program se nalazi i u Kalendaru portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy