Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Koncert Aleksandra Madžara u Velikoj većnici

09.10.2012.

Subotičani će u četvrtak, 11. oktobra, imati jedinstvenu priliku da dođu na koncert našeg poznatog pijaniste Aleksandra Madžara, rekao je na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće član Gradskog veća zadužen za kulturu Miloš Nikolić.

6225_1.jpg

Koncert će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće, od 20 časova, kazao je Nikolić, i dodao da je Aleksandar Madžar trenutno jedan od najboljih i najtraženijih pijanista u Evropi.

- Biće to veče Baha, koji je jedan fantastičan kompozitor i izvodi ga jedan sjajan pijanista. Kao što sam i obećao kad sam stupio na ovu dužnost, u Suboticu će dolaziti zaista najprestižnija imena u klasičnoj muzici. Naši sugrađani, dakle, neće morati da idu do Novog Sada ili Beograda da čuju nešto kvalitetno, nego će Beograđani i Novosađani dolaziti u Suboticu da čuju ovo što će čuti u četvrtak, istakao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, već se javilo osamdesetak Novosađana koji će doći na koncert da da bi čuli Aleksandra Madžara. Nakon koncerta u Subotici, Madžar će u subotu, 13. oktobra održati koncert na Beogradskim muzičkim svečanostima (BEMUS) u Kolarčevoj zadužbini, kada će svirati „Šest partita za klavir” Johana Sebastijana Baha.

Cena ulaznice je 250 dinara, a prihod od prodatih karata proslediće se, kao donacija, OiSŠ „Žarko Zrenjanin”. Ulaznice mogu da se kupe u Suvenirnici Gradske kuće.

Aleksandar Madžar je rođen u Beogradu 1968. godine. Sa 14 godina je, kao najmlađi đak, upisao Fakultet muzičkih umetnosti, zatim je završio specijalizaciju na Konzervatorijumu „Čajkovski" u Moskvi, a potom i u Strazburu. Debitovao je sa Berlinskom filharmonijom pod upravom maestra Ivana Fišera, 1990. godine. Pobednik je Konkursa u Ženevi 1986. godine i Konkursa Feručo Buzoni u Bolcanu 1989. godine, trećenagrađeni na konkursu u Lidsu 1996. godine, a sada je profesor na Flamanskom kraljevsom konzervatorijumu u Briselu i na Akademiji za muziku i pozorište u Bernu.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop