Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

U toku su radovi na sanaciji Gradskog stadiona

26.09.2012.

U toku su radovi na sanaciji Gradskog stadiona sa ukupnom investicijom od oko 3 milion adinara. Trenutno se izlivaju betonske tribine na zapadnom delu na kojima će se kasnije montirati stolice. Nakon toga po planu je i renoviranje betonskih tribina na severu i jugu gde se nalaze najvernije pristalice fudbalskih klubova kako domaćih Marinaca tako i gostujućih ekipa. Danas su radove obišli Modest Dulić, gradonačelnik Subotice i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport. Po uverenju izvođača radova ova faza će se završiti do 7. oktobra kada je na rasporedu utakmica između Fk Spartak Zlatibor vode i Crvene Zvezde.

6210_1.jpg

Modest Dulić, gradonačelnik Subotice ovom prilikom je izjavio: - Kada je bila neophodna brza intervencija koja bi omogućila da krene domaće takmičenje za fudbalere, ali i međunarodne utakmice kvalifikacija u okviru Lige šampiona za fudbalerke, u dogovorima sa pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu i gradom, intervenisali smo sa oko 3 miliona dinara da se gorući problemi saniraju. Polako se privode kraju radovi na sanaciji zapadne tribine, a u razgovorima sa delegatima UEFE dobili smo saglasnost da takmičenje za fudbalerke može da se odigra, uz obećanje da će sanacija i nadalje biti nastavljena. Slede nam nove faze, nabavka stolica u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije i rešavanje problema sa osvetljenjem. Stvaramo sve preduslove da i Gradski stadion u Subotici bude u skladu sa svim standardima kako bi naši klubovi ne bi bili primorani da svoje mečeve igraju van Subotice.

Nemanja Simović je istakao da se po završetku ovih radova neće stati sa daljom sanacijom. - Po završetku ovih  radova, nastavljamo dalje, uradićemo sanacije severne i južne tribine. Od čelnika Fudbalskog saveza Srbije dobili smo potvrdu da svi gradovi koji pokrenu inicijativu i krenu u sanaciju stadionu mogu računati na pomoć FSS-a. Nama je prvo neophodno da dobijemo pomoć u vidu stolica koje bi postavili na saniranu tribinu na zapadu. Za to nam treba oko 1.000 stolica, a želja je da do kraja naredne godine imamo 10.000 sedećih mesta. Gradski stadion je sada prioritet što se tiče sportske infrastrukture, nakon završetka stonoteniske hale, zatvorenog bazena Prozivka, trim staze u Dudovoj šumi i rekonstrukcije terena u Prvomajskoj.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy