Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Festival ogranaka Matice Hrvatske

14.05.2009.

Nakon Osijeka i Tuzle, Subotica je danas i sutra domaćin trećeg po redu Festivala ogranaka Matice Hrvatske iz Osijeka, Tuzle, Pečuha i Subotice. «Uloga panorama hrvatske književnosti – u matičnoj književnosti i hrvatskom kulturnom rubu» tema je ovogodišnjeg Festivala, o kojoj su danas, u Plavoj većnici Gradske kuće razgovarali predstavnici ogranaka Matice Hrvatske iz sva četiri grada. Tendencija ovih susreta je, ističe predsjednik subotičkog ogranka Matice Hrvatske Stipan Stantić, poglavito okupljanje i suradnja u kulturnom području.

«Namjera je bila okupiti ogranke Matice Hrvatske ova četiri grada, koji imaju dosta sličnosti, kako po veličini, tako i glede aktualne problematike, koja se odnosi i na ogranke. Cilj organiziranja ovog susreta je da se predstavnici okupe i međusobno upoznaju s radom na kulturnom planu, te probaju pomoći jedni drugima po tom pitanju», rekao je Stipan Stantić.

Među sudionicima Festivala je i književnik Milovan Miković, koji je ovom prigodom predstavio «Izbor iz antologije romana u književnosti Hrvata u Vojvodini, Književna revija 3-4, 2008.» On navodi da je panorama hrvatske književnosti odabrana za temu skupa, jer se pregledom starih i novih književnih tekstova upotpunjuje cjelina hrvatske književnosti.

«Panorama uvek predstavlja pregled stare i nove književnosti. Panorama je put da se kroz stare i tekstove koji upravo nastaju u našem okruženju, traži susret, nova točka osjetljivosti, traži trusno područje s kojeg se može naći drukčiji i novi način čitanja stare i suvremene rukopisne književnosti», smatra književnik Milovan Miković.

Više o ovome na: Radio Subotica.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop