Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Sanacija Gradskog stadiona

30.08.2012.

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić i član gradskog veća zadužen za sport, Nemanja Simović obišli su danas Gradski stadion i najavili rekonstrukcija tribina.

6138_1.jpg

- Još je u toku pribavljanje svojinskog prava grada Subotice nad Gradskim stadionom. Još uvek je u toku postupak potraživanja od Direkcije za imovinu Republike Srbije. Bez svojinskog prava nemoguće je značajnije ozbiljnije ulagati u stadion, sve dok nismo formalni vlasnici. Zbog činjenice da je ugroženo takmičenje ekipa, morali smo obezbediti sredstva da se izvrši potrebna sanacija. Obezbeđena su sredstva u visiniod 3 miliona dinara što će biti dovoljno za sanaciju tribina, odnosno te betonske košuljice. To će biti dovoljno da klubovi nastave takmičenje na ovom stadionu. Bilo bi nezamislivo da subotički klubovi svoje domaće utakmice igraju na tuđim stadionima. Zbog toga smo intervenisali sa ovim sredstvima, ali suštinsko i dugoročno rešavanje problema stadiona nema bez imovinskog rešenog odnosa sa Republikom. Nadamo se da ćemo to rešiti do kraja godine kada bi ušli u ozbiljniju sanaciju stadiona. Ukoliko to ne dobijemo ulazimo u ideju izgradnje novog stadiona. Planskim dokumentima prostor između dve kasarne je namenjen za sportsku infrastrukturu. Konačnu odluku donećemo nakon toga što Republika odgovori na naš zahtev da Subotica postane vlasnik ove imovine- rekao je gradonačelnik Modest Dulić.

Prisutni su bili i predstavnici korisnika Gradskog stadiona Fk Spartak Zlatibor voda i ŽFK Spartak. oni su izneli svoje viđenje najavljene sanacije tribina.

Dragan Simović, predsednik Fk Spartak Zlatibor voda pozdravio je  najavljenu rekonstrukciju i dodao - Čini mi se da samim ovim činom dolaska gradonačelnika na gradski stadion pokazao je volju rešavanja problema koji nas tište. Napravljen je odlučujući korak sa kojim će ekipa Spartak Zlatibor vode ovo prvenstvo igrati na Gradskom stadionu. Treba rešiti što pre te imovinske odnose i nastavitri sa daljom rekonstrukcijom jer već sledeće godine ćemo biti suočeni sa novim izazovom pošto stadioni koji nemaju reflektore neće moći igrati na tim stadionima u sezoni 2013/14. Drago mi je da smo započeli sa ovim radovima i osećam veliki pomak po pitanju dalje rekosntrukcije.

U ime ŽFK Spartak želim da izrazim posebno zadovoljstvo jer je ovo jedno od najozbiljnijih pristupa lokalne samouprave u protekle 42 godine. Kada kažem lokalnu samoupravu tu pre svega mislim na gradonačelnika Modesta Dulića i resor sporta koji vodi Nemanja Simović. Oni su prepoznali potrebu da idu u susret problemu. Naime rezultati ovog granskog sporta zaslužuju posebnu pažnju. Ukoliko ne bi došlo do ovih sanacija i mi bi morali svoje međunarodne utakmice da odigravamo na drugim terenima. Zahvalio bih se i muškom klubu koji je dao nemerljiv doprinos razvoju fudbala i mislim da Subotica zaslužuje jedan ozbiljan moderan stadion. - istakao je Zoran Arsić, predsednik ŽFK Spartak.

Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport dao je više pojedinosti oko same sanacije: - Nastavljamo sa daljom izgradnjom sportske infrastrukture i gradu kao i sa sanacijom postojeće. Nakon izgradnje novog bazena na Prozivci, trim staze u Dudovoj šumi, obnavljanje terena u Prvomajskoj na red je stigao i Gradski stadion. U narednom periodu krećemo sa zakonskim odabirom izvođača radova i u roku mesec dana radovi će biti završeni. Ovim prilikom zahvalio se bih se jednom broju domaćih privrednika koji su osetili potrebu i dodatno pomogli gradu da pored ovih tri miliona svojim sredstvima omoguće da se srede kompletne tribine, čime stvaramo preduslove da uz pomoć Fudbalskog Saveza Srbije postavimo stolice na skoro ceo stadion. Već početkom januara krenuli bi i sa sanacijom kupatila i svlačionica na stadionu. Obezbedili smo određen broj industrijskih veš mašina  uz pomoć Nemačke humanitarne organizacije koje smo ovom prilikom dodeli i muškom i ženskom fudbalskom klubu na korišćenje.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop