Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Interetno festival

20.08.2012.

Mađarski kulturni centar „Nepker”, grad Subotica i Kuća tradicije iz Budimpešte od 22. do 26. avgusta 2012. godine po jedanaesti put organizuju Interetno festival, saopštili su na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće Bela Bodrogi, direktor Interetno festivala, i Hajnalka Bodrogi, organizator programa Intreretno festivala.

6105_1.jpg

Manifestacija će ove godine biti najmasovnija, jer prema procenama očekuje se preko 25.000 posetilaca, rekao je Bodrogi, i dodao da će se na vašaru rukotvorina predstaviti najvredniji majstori starih zanata iz cele Vojvodine.

- Na vašaru rukotvorina, na glavnom gradskom trgu, predstaviće se 56 majstora starog zanata, a tokom svakog poslepodneva u šatoru igraonice ’Zlatna kapija’ odjednom će se zabavljati pedesetak dece, odnosno dnevno oko 300 mališana. Za njih će se organizovati učenje veština starih zanata, moći će da se slušaju bajke, biće im organizovana razna takmičenja spretnosti, a i ove godine ćemo im dovesti Hoduljaše i vitezove, istakao je Bodrogi.

Moto Interetno festivala i ove godine je - susretanje raznih kultura, naglasio je Bodrogi.

- Tokom Festivala raznovrsnim programima predstaviće se izvanredni plesači i muzičari iz Kostarike, Španije, Meksika, Letonije, Italije, Rusije, Mađarske, Srbije i MKC „Nepker“. Inostrani ansambli dobili su naš poziv preko međunarodne organizacije CIOFF, čija smo i mi članica već pet godina. Osim u SuboticI, inostrane grupe posetiće i okolna mesta. U četvrtak, 23. avgusta gostovaće u Senti, a u petak i subotu, 24. i 25. avgusta, u Sirigu, najavio je Bodrogi.

On je kazao da je sklopljen ugovor sa vrsnim etno-izvođačima, kao što su orkestar Heveder iz Rumunije, Kolompoš iz Mađarske i Juhas iz Subotice, da će u festivalskom klubu nastupiti poznati subotički bendovi i da se Interetno festival danas svrstava među najveće kulturne manifestacije u regionu.

- Interetno festival je tokom deset godina postojanja izrastao među najveće kulturne manifestacije u regionu. Ovaj visoki nivo festivala ne bi smo mogli da ostvarimo bez pomoći grada Subotice, pokrajinskih sekretarijata, fondova iz Mađarske i velikog broja sponzora, značajnih privrednih subjekata iz naše regije i inostranstva, rekao je Bodrogi.

Na pres-konferenciji je rečeno i da će se u festivalski klub moći da uđe sa propusnicom - pasošem „Etnopolis“ - koji važi za pet dana i košta 100 dinara, kao i da MKC „Nepker“ i Fotoklub „Pannonia“ raspisuju zajednički konkurs za fotografije na temu: Interetno festival u slici.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop