Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Igor Vojnić Zelić uspešno istrčao 212km na plus 38c

05.07.2012.

Igor Vojnić Zelić je uspeo da u tropskim uslovima završi trku Ultrabalaton 2012 u dužini od 212 kilometara u limitu trke i time postane PRVI trkač iz Srbije koji je istrčao trku ULTRABALATON. Njegov rezultat 31:26:20.

5984_1.jpg

Ultramaratonska trka je bila u dužini 212 kilometara sa stazom oko jezera Balaton u Mađarskoj. Na trci su pored ekipnog učešća ARK Tron-a nastupila i dva takmičara u pojedinačnoj konkurenciji Vojnić Igor Zelić i Janković Atila koji su predstavljali Srbiju. Nakon što su prošle godine učestvovali u štafeti, dva trkača TRON-a, Igor Vojnić Zelić i Atila Janković, odlučili su da se ove godine oprobaju u pojedinačnoj konkurenciji. Njih dvojica su sa pripremama počeli još prošle godine nakon završetka 5.Ultrabalatona. Godinu dana planskih treninga, postepeno povećanje kilometraže, nekoliko pari pocepanih patika, desetine litara prolivenog znoja, nekoliko kraćih ultramaratonskih trka na 6 i 12 časova, najavljivali su da da će imati uspeha u ovogodišnjoj ultramaratonskoj trci.

Na veliku žalost takmičara trka je bila veoma kritična zbog veoma visoke temperature koja je taj dan dostizala plus 38C. Startovalo je oko 170 takmičara ujutru u 6h. Već nakon prvih 50 kilometara odustalo je još šesdeset takmičara koji nisu mogli da se nose sa teškim vremenskim uslovima. Međutim dvojica takmičara iz Srbije bili su veoma uporni i nosili su se sa teškim uslovima i kilometrima koji su bili pred njima. Na žalost Atila Janković je odustao nakon pretrčanih 162,5 km. kada mu je bilo jasno da neće moći stići do cilja za 32 sata. Igor je nastavio dalje i uz podršku takmičara Trona stigao do cilja 01. jula u 13:26 časova i postao PRVI trkač iz Srbije kome je to uspelo. Trku je u limitu od 32 sata završilo svega 34 trkača, među kojima je Igor zauzeo 27. mesto. Pobednici su bili Dr. Lubics Szilvia sa 22:10:58 u ženskoj konkurenciji i Bogar Janoš sa 23:02:22 u muškoj konkurenciji.

Ekipa TRON-a u sastavu: Ćirić Dragan(SU), Dubovečak Mirko, Trbojević Bogdan, Ludaić Sebastian, Crnokrak Dimitrije, Teleki Tamaš i Klemenčić Inot(SLO) pobedila je u dvodnevnoj konkureciji štafeta do 10 članova. Ekipa Trona je stazu od 212 kilometara pretrčala za 17:23:19 sa čime je bila prva među ekipama koje broje 6-10 takmičara i ujedno zauzela 5. mesto u generalnom plasmanu svih ekipa.

Vredan je ovo i veliki uspeh Subotičkih ultramaratonaca koji beleže sve bolje rezultate.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop