Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Renovirani tereni u Prvomajskoj

02.05.2012.

Nova veštačka trava na fudbaskom terenu

5953_1.jpg

Tereni u Prvomajskoj revijalnom utakmicom pionirskih selekcija FK Spartak Zlatibor Voda i FK Bačka 1901 otvoreni su za korišćenje. Pre samo mesec dana grad Subotica je ponovo postala vlasnik ovih terena i vratila ih u svoju nadležnost. Stavljena je nova veštačka trava, obnovljena ograda, renovirane svlačionice i ostale prostorije. Sredstva od oko 3.5 miliona dinara za kompletne radove obezbeđeni su još jednom uspešnom zajedničkom saradnjom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i grada Subotice, tj resora za sport i omladinu. Vrpcu su presekli Marko Perušič i Nemanja Matijević, kapiteni Bačke 1901 i Spartak Zlatibor vode, ekipa koje su prve isprobale novi teren revijalnom utakmicom.

- Pre samo mesec dana grad je postao ponovo titular terena u Prvomajskoj i udruženim sredstvima sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodina i grada Subotice sa nešto više od 3.5 miliona dinara sanirali smo terene i prateće objekte. Postavljena je nova veštačka trava, ofarbana ograda i renovirane svlačionice. Sa ovim smo dobili još jedan sportsko rekreativni centar ovaj put u samom centru grada koji će biti na usluzi školama koje gravitiraju na ovom području ali i rekreativcima. Nastavićemoi i dalje sa ovakvim akcijama, da izgrađujemo nove terene, saniramo postojeće, adaptiramo školske sale kako u gradu tako i u vangradskim mesnim zajednicama sa ciljem da svim našim građanima bez obzira gde oni živeli obezbedimo uslove za sport i rekreaciju - istakao je Modest Dulić, pokrajinski sekretar sporta i omladine.

Za nas je izuzetna važna saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu jer smo kroz razne projekte obezbedili veliki broj novih sportskih terena. Ali je još bitnije da smo pokrenuli jedan proces investicionog održavanja postrojećih objekata, nešto što do sada nije bilo u praksi. Na mnoge stvari nismo ni mogli da reagujemo do sada pošto smo imali brojne probleme, kao što je Gradski stadion koji je bio 10 godina pod hipotekom i samim tim izvan domašaja ruku bilo kog investitora koji bi nešto uložio u njega, isto kao i ovaj objekat koji je bio u dogogodišnjem zakupu i sada kada je ponovo u našoj ingerenciji vidi se da je napravljen vidan iskorak u smislu kvaliteta. Teren je vrhunski urađen i nadam se da će ga ljudi koristiti sa punom pažnjom i brigom o njemu - rekao je Saša Vučinić, greadonačelnik Subotice.

- Danas je 2. maj, lep dan za subotički sport pošto smo završili obnovu terena u Prvomajskoj ulici, kako smo i obećali. Nakon 10 novih terena sa tartan podlogom koji krase dvorišta osnovnih škola, zatim stonoteniskog centra, novog bazena "Prozivka" i tereni u Prvomajskoj ulici su dobili izgled jednog pravog sportskog centra. Uskoro završavamo i radove na novoj trim stazi u Dudovoj šumi na zadovoljstvo svih atletičara i rekreativaca - dodao je Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop