Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

"Etnofest" od 22. do 24. juna na Paliću

18.06.2012.

Deveti po redu Festival kultura sveta „Etnofest” održaće se na Paliću, od 22. do 24. juna 2012. godine. Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom u Medija-centru Gradske kuće, pomoćnica gradonačelnika za kulturno-prosvetne delatnosti i racionalizaciju školske mreže Ljubica Kiselički istakla je da grad Subotica podržava „Etnofest” već duži niz godina, i da je to manifestacija koja je, u pozitivnom smislu, uvek pomerala kulturni prostor Subotice, ali i Vojvodine.

5841_1.jpg

- Ponosni smo na sve ono što nam organizator ’Etnofesta’ svake godine dovede u Suboticu, što možemo da čujemo i prvi put osetimo i vidimo, i to ne samo na prostoru našeg grada, nego i naše zemlje, kazala je Ljubica Kiselički.

Organizator „Etnofesta” Dejan Vujinović je rekao kako „Etnofest” nastavlja svoju misiju da dovodi svet kod nas, da, u isto vreme, Suboticu predstavi u najboljem svetlu i da ono što je naš lokalni resurs po pitanju muzike i stvaralaštva u ovom trenutku predstavi i pokaže kroz široku mrežu saradnika koje „Etnofest” ima, ponajviše u Evropi.

- Ovogodišnji ’Etnofest’ održava se na Letnjoj pozornici i na Velikoj terasi, na Paliću. Na Letnjoj pozornici će se održavati glavni festivalski program po pitanju koncerata, a na Velikoj terasi programi akustičnih koncerata, izložbe, radionice, sajmovi rukotvorina i druge manifestacije, kazao je Vujinović.

On je naglasio da je gost „Etnofesta” jedan od najvećih muzičara Afrike, Ebo Tejlor, koji je rođen 1936. godine i rodonačelnik je muzičkog pravca afro bita.

- Ebo Tejlor će nastupiti na Letnjoj pozornici u petak, 22. juna. Isto veče, u saradnji sa Institutom Servantes iz Beograda, nastupiće sastav „Zubazar”, iz Madrida, kazao je Vujinović.

Direktor Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” Branislav Filipović rekao je da je Fondacija „Danilo Kiš” jedan od pokrovitelja „Etnofesta”, i da već sedam godina uspešno sarađuje sa organizatorom festivala, Udruženjem građana Etnofest.

- Festival kao što je 'Etnofest' radi na afirmaciji jedne duboko humane poruke da veže sve ljude u jednu zajednicu, bez obzira na različitosti. Upravo taj slogan 'Festival kultura sveta' afirmiše jednu takvu ideju i Fondacija 'Danilo Kiš', između ostalog, i zbog toga i ove godine finansijski pomaže ovaj festival, naglasio je Filipović.

Ulaz na sve sadržaje pratećeg programa na Velikoj terasi je slobodan, a cena ulaznica za koncerte na Letnjoj pozornici je 200 dinara. Festival su pomogli grad Subotica i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš”, kao i medijski i drugi sponzori.

Program "Etnofesta" možete preuzeti ovde.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop