Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

"Klavirska kefalica" za najmlađe pijaniste

23.05.2012.

- Udžbenik 'Klavirska kefalica' profesorke Muzičke škole mr Mirne Mirkov Stes prvi je projekat koji je Muzičkoj školi u Subotici odobrilo Ministarstvo prosvete. Udžbenik se odnosi na obuku najmlađih pijanista i taj je program ušao u program stručnog usavršavanja na preporuku Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, rekla je na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće pomoćnica gradonačelnika za kulturno-prosvetne delatnosti i racionalizaciju školske mreže Ljubica Kiselički.

5765_1.jpg

Mirna Mirkov Stes je kazala da je posle zapažene promocije knjige „Klavirska kefalica“, 27. aprila 2012. godine u Velikoj većnici Gradske kuće, knjiga odabrana od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja kao program stručnog usavršavanja nastavnika i vaspitača.

- Drago mi je što ću uspeti da prezentujem svoje autorsko delo, na kome sam radila nekoliko godina, nastavnicima muzike i vaspitačima predškolskog uzrasta širom Srbije. Seminar će se održavati osam radnih sati, znači moći će da se održi u jednom radnom danu. Ovom metodom postizala sam veoma velike rezultate proteklih šest godina i sa različitim uzrastima dece ostvarila preko 40 nagrada na pijanističkim takmičenjima. U poslednjih sedam dana mojih četvoro učenika osvojilo je prve nagrade na svim takmičenjima, naglasila je Mirna Mirkov Stes.

Prema njenim rečima, nova promocija knjige zakazana je za 9. jun, u „Skladištu” Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš”, koja je ujedno i glavni izdavač knjige. Na ovom koncertu posvećenom autističnoj deci sviraće 20 mališana.

Profesorka u Muzičkoj školi mr Tamara Marković naglasila je da ovakva vrsta literature za klavirske početnike nije napisana u poslednjih 50 godina.

- Od vremena kada smo klavir učili iz knjiga Jele Kršić, nije nastala jedna nova metoda i novi pristup učenju klavira koji je svakako vrlo značajan i drago mi je da je upravo potekao iz Vojvodine i iz Subotice, istakla je Tamara Marković.

Ona je rekla da je prvi koncert klasične muzike zakazan za ponedeljak, 28. maj, u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava”, sa početkom u 19 časova, a da će se drugi koncert, takođe klasične muzike, održati 7. juna u „Skladištu” Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš”.

Ljubica Kiselički je kazala da će se u četvrtak, 24. maja, u Velikoj većnici Gradske kuće, održati koncert operske pevačice Pamele Kiš, stručnog saradnika Muzičke akademije u Novom Sadu, i da će gostovati i mlada flautistkinja Milica Tomić. Koncert počinje u 20 časova.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop