Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Prolećna akcija čišćenja i uređenja grada

15.03.2012.

Prolećna akcija čišćenja i uređenja grada, u okviru koje je organizovano sakupljanje i odvoženje kabastog otpada iz domaćinstava po gradskim i vangradskim mesnim zajednicama, prečišćavanje blokovskih zelenih površina i uređenje izletišta za prvomajske praznike, počinje u ponedeljak, 19. marta 2012. godine, najavljeno je na konferenciji za novinare u gradskom Medija-centru. Sakupljanje i odvoženje kabastog otpada iz domaćinstava traje od 19. marta do 20. aprila.

5505_1.jpg

Član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine mr Suzana Dulić, rekla je da je za realizaciju ovogodišnje Prolećne akcije čišćenja i uređenja grada obezbeđeno tri miliona dinara.

- Za ovu godinu obezbedili smo sredstva u iznosu od tri miliona dinara: 600.000 dinara iz gradskog Fonda za zaštitu životne sredine i 2,4 miliona dinara od Direkcije za izgradnju grada. Ova akcija je bitna i kao prevencija za nastajanje divljih deponija. Pre tri godine započeli smo akciju uklanjanja velikih divljih deponija. Tada je uklonjeno 16 takvih deponija, a od tada svake godine uklonili smo još po pet, što podrazumeva da smo uklonili 10.000 tona otpada sa nekih 10.000 kvadratnih metara površine, kazala je Suzana Dulić.

Uz poziv građanima da se odazovu akciji, tehnički direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Jovan Mrković rekao je da će „Čistoća i zelenilo” za svaku mesnu zajednicu obezbediti od tri do sedam kontejnera, i da će radnici ovog preduzeća ukoliko nakon odnošenja kontejnera ostane otpad taj prostor dovesti u prvobitno stanje.

Referent higijene u Direkciji za izgradnju grada Momčilo Petrović istakao je da su 2006. godine količine prikupljenog raznog otpada u prolećnim akcijama bivale sve veće, osim 2010. godine kada je zbog nedostatka sredstava program bio restriktivan i kada je odneto 3.846 kubnih metara raznog otpada. Prošle godine, rekao je, odneto je 4.006 kubnih metara.

U ime Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica inspektor Arpad Koso je saopštio da se kazne predviđene za one koji stvaraju divlje deponije, prema odluci o održavanju čistoće, kreću od 5.000 dinara do 250.000 dinara.

- Sada imamo i novu odluku o komunalnom redu, gde su još oštrije kazne za pravljenje komunalnog nereda. Kazne se, u zavisnosti od kategorije, kreću od 25.000 dinara do čak milion dinara, naglasio je Arpad Koso.

Za obaveštenja, primedbe i sugestije u vezi sa Prolećnom akcijom čišćenja i uređenja grada građani mogu da se obrate nadležnima putem „Kontakt centra 024“ sa pozivom na telefonski broj 024/626-999.

U okviru prolećnog komunalnog uređenja gradskih i vangradskih mesnih zajednica JKP „Čistoća i zelenilo“ postavlja kontejnere zapremine pet metara kubnih za sakupljanje kabastog otpada iz domaćinstava. U vangardskim mesnim zajednicama Hajdukovo, Šupljak, Bački Vinogradi, Kelebija, Bikovo, Mala Bosna, Tavankut, Ljutovo, Bajmok i Mišićevo, radove izvodi JKP „Čistoća i zelenilo”, dok u Čantaviru, Dušanovu, Višnjevcu, Starom Žedniku, Novom Žedniku i Đurđinu akciju sprovodi DP „Komval”. Akcija se odvija od 19. marta do 20. aprila 2012. godine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop