Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Sagmajster uspešno startovao na Dakar reliju

01.01.2012.

Subotičanin Gabor Sagmajster, jedini predstavnik iz Srbije, uspešno je startovao na ovogodišnjem prestižnom Dakar reliju. On je danas završio prvu etapu na kojoj je startovalo 178 motociklista i koja je vožena od Argentinskog letovališta Mar De Plate do Santa Rosa de la Pampe u ukupnoj dužini od 763 km sa specijalom od 57 km. Specijal dužine 57 km savladao je za 44:57 minuta i na cilj stigao kao 97 sa zaostatkom od 12.20 minuta u odnosu na pobednika Franciska Lopeza iz Čilea. Drugi je bio Španac, Mark Coma na motoru marke KTM sa zaostatkom od 14. sec, dok je treće mesto pripalo domaćem vozaču Havijeru Pizolito na motoru Honda sa zaostatkom od 27. sec.

5421_1.jpg

Bila je ovo uvodna etapa u reli u kojem je Gabor u dogovoru sa svojim mehaničarem Nemcem Torstenom svoj motor marke KTM od 45o kubika vozio sa dve trećine snage da se uvere u mogućnosti nove mašine. Sutra već sledi nova etapa koja se vozi od Santa Rose do San Rafaela ukupne dužine 782km sa specijalom od 295km.

U konkurenciji automobila prvi je kroz ciljh prošao Rus, Leonid Novicki sa vremenom 32:12 min, drugi je bio Polajk Holovčić sa zaostatkom od svega 5 sec, dok je treće mesto pripalo Peterhanselu sa zaostatkom od 9 sec. Sva trojica voze automobil marke MIni BMW. Treba napomenuti da je ovo tek prva etapa, koja je bila veoma kratka i da se prava iskušenja za takmičare tek očekuju u narednih 8.400 km.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop