Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Udruženje "Electe" organizuje "Koncertnu sezonu 2012."

21.02.2012.

U želji da promoviše mlade umetnike i vrhunsku umetničku muziku približi najširoj publici, Udruženje „Electe” organizuje „Koncertnu sezonu 2012.” u Subotici. Koncertna sezona svečano se otvara 24. februara, festivalom umetničke muzike „Femus”, koji pored takmičarskog poseduje i edukativni karakter. Preko stotinu mladih ljudi iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, prikazaće svoje muzičke veštine na klarinetu, flauti i saksofonu.

5329_1.jpg

Predsednik „Electe” Miloš Radović rekao je da pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike koji poseduju neophodne kvalitete i umetničku kreativnost.

- Koncertnu sezonu 2012. otvoriće festival umetničke muzike ’Femus’, koji, pre svega, promoviše mlade umetnike, pruža im mogućnost seminara, takmičenja u internacionalnoj konkurenciji i mogućnost da sarađuju sa vrhunskim umetnicima. Do sada je prijavljeno 116 kandidata, skoro duplo više nego prošle godine i taj podatak nas dodatno motiviše da nastavimo realizaciju ovako ambiciozno zamišljenog festivala koncertne sezone. Imamo podršku poznatih imena, a najviše nam pomaže Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, kazao je Miloš Radović.

Pomoćnica gradonačelnika za razvoj kulturno-prosvetne delatnosti i racionalizaciju školske mreže Ljubice Kiselički rekla je da lokalna samouprava treba da podrži aktivnosti „Electe“ u organizovanju koncertne sezone.

- Živimo u gradu sa veoma dugom kulturnom tradicijom, pre nekoliko godina proslavili smo i stogodišnjicu Filharmonije kao najstarije u državi. Subotica je oduvek imala ozbiljnu kulturnu klimu. Mladi koji su potekli iz naše Muzičke škole i koji imaju potrebu da afirmišu rad te škole napravili su koncertni program. I pored restrikcija na svakom koraku taj koncertni program zaslužuje podršku da bi ti mladi umetnici došli do samoafirmacije, da bi u saradnji sa svojim starijim umetničkim kolegama mogli da prezentuju ono što oni jako cene i smatraju da je vredno i kvalitetno u muzici i drugim oblastima kulture i na taj način menjaju boju kulturne klime grada, zaključila je Ljubica Kiselički.

„Femus“ počinje 24. februara i trajaće tri dana. Publika će u petak, u Velikoj većnici Gradske kuće, sa početkom u 20 časova, imati priliku da čuje koncert Laure Levai Aksin (flauta) i Iris Kobal (klavir), u subotu koncert članova Udruženja „Electe“, a u nedelju, 26. februara koncert laureata festivala. Ulaz je besplatan.

U okviru koncertne sezone biće održano još osam koncerata. Na programu će biti „Barokno veče“ zakazano za 28. mart, zatim koncert najmlađih umetnika 25. aprila i muzika 20. veka 31. maja. Nastup gudačkog kvarteta iz Novog Sada „Tajj“ je 13. juna, pijanisti iz Hrvatske dolaze 26. jula, a Enike Gereg će održati solistički koncert 29. septembra.

Umetnička direktorica „Electe“ Noemi Gereg najavila je da će veče kamerne muzike biti održano 18. oktobra i da će se sezona koncerata završiti 27. novembra, koncertom za violončelo Imrea Kalmara, jednog od naših najznačajnihih umetnika, uz njenu pratnju na klaviru.

- Dobili smo veliku podršku od Grada Subotice, ali smo raznovrsnom umetničkom muzikom zainteresovali i druge kulturne radnike i sugrađane, istakla je Noemi Gereg.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop