Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Nova "zelena ostrva"

09.12.2011.

U Mesnoj zajednici „Dudova šuma“, u ulici Arsenija Čarnojevića, kod vrtića „Mandarina“, postavljena su „zelena ostrva” - posebno dizajnirane nadstrešnice sa kontejnerima za odlaganje sortiranog komunalnog otpada. Pored tri „eko tačke” u naselju Prozivka, ovo su još dva mesta na kojima će se sakupljati papir, plastika, PET ambalaža, aluminijum, sitan električni i elektronski otpad i staklo.

5143_1.jpg

„Eko tačke“ su jedna od aktivnosti projekta pod nazivom „Ka zajednicama koje recikliraju u Osiječko-baranjskoj županiji i Severnobačkom okrugu“ koji finansira Evropska unija u sklopu IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija. Nosioci projekta su Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) iz Subotice, i Zelena akcija iz Zagreba u partnerstvu sa Zelenim Osijekom iz Osijeka, a pridruženi partner projekta je Grad Subotica. Cilj projekta je jačanje kapaciteta svih aktera uključenih u sistem upravljanja otpadom (nevladine organizacije, građani, lokalne vlasti i komunalna preduzeća) prema ispunjenju obaveza zadatih u okviru evropskih standarda. Ovaj projekat je u saglasnosti sa ciljevima koje lokalna samouprava namerava da ostvari u oblasti organizovanja i sprovođenja aktivnosti primarne selekcije i sakupljanja otpada radi reciklaže.

„Eko tačke“ su sačinjene od metalne konstrukcije tipa mobilne nadstrešnice, površine 4m x 3,5m sa vratima na zaključavanje unutar kojih će nalaziti raznobojni kontejneri i posude za selektivno razdvajanje otpada. Ovakav sistem pokazao se izuzetno korisnim, jednostavnim i jeftinim za velike gradove, zato što se recikliranje približava korisnicima na principu odvojenog prikupljanja otpada od „vrata do vrata“. U cilju povećanja udela odvajanja i reciklaže otpada, kao i smanjenja količine otpada koji se odlaže na deponiju u Subotici, CEKOR i Zelena akcija će tokom dvogodišnjeg trajanja projekta sprovesti edukativnu kampanju, od reklama na radiju do više različitih štampanih materijala.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop