Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Saniran problem odvoda voda u MZ "Novo selo"

21.11.2011.

Prostor između Majevičke i Ulice Stevana Mokranjca, u Mesnoj zajednici „Novo selo“, na kojem se prethodnih godina u depresiji zadržavala atmosferska voda praveći jezero koje je ugrožavalo okolne kuće, saniran je izradom drenažne šahte i postavljanjem potisne pumpe. Radove u Majevičkoj ulici danas su obišli mr Suzana Dulić, član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine i Slavko Vrndžić, tehnički direktor preduzeća DTD „Severna Bačka“. Suzana Dulić je, tom prilikom, istakla da je MZ „Novo selo” jedan od pet najugroženijih lokaliteta u gradu koje je locirao Štab za odbranu od poplava. Za rešavanje problema odvoda voda sa tih kritičnih lokacija iz Fonda za zaštitu životne sredine obezbeđeno je deset miliona dinara, a iz gradskog Fonda za zaštitu životne sredine million i po dinara.

5090_1.jpg

- Štab za odbranu od poplava prošle godine je, zbog obilnih padavina i neuobičajeno visokog nivoa podzemnih voda, odredio pet lokacija koje je neophodno sanirati kako do poplava više ne bi dolazilo. Tokom proteklih mesec dana započeti su radovi na izgradnji ulične kanalizacione mreže u delu MZ ‘Željezničko naselje’, u MZ ‘Zorka’ smo, čišćenjem otvorenog kanala, takođe rešili problem odvoda atmosferskih i podzemnih voda, a danas smo u MZ ‘Novo selo’ taj problem rešili izgradnjom drenažne šahte sa potisnim vodom. U narednih mesec dana otvoriće se još dva gradilišta, u Velikom Radanovcu i na Makovoj sedmici. To je pet lokaliteta gde ćemo ove godine uspeti da rešimo probleme koji su nastajali zbog visokog nivoa podzemnih i atmosferskih voda, kazala je Suzana Dulić, i dodala da je za preduzimanje svih neophodnih mera na ovim kritičnim lokacijama iz Fonda za zaštitu životne sredine obezbeđeno deset miliona dinara, i milion i po dinara iz gradskog Fonda za zaštitu životne sredine.

Slavko Vrndžić je rekao da je lokacija u MZ „Novo selo“ pokušaj da se svaki problem u gradu koji se odnosi na odvod voda modelira i tretira na adekvatan, isti način.

- Nije ovo jedino mesto u gradu koje je izloženo ovoj vrsti problematike, međutim, ovo je model koji će da bude primenjen na svim drugim mestima. Svi problemi su konfiguracijski i predodređeni, uglavnom se javljaju u zatvorenim depresijama i na terenima sa nižom nadmorskom visinom. Princip rešavanja je da se napravi jedna drenažna šahta koja drenira okolni teren i preko potisne pumpe, koja je opremljena, odnosno postavljena u tu šahtu, sa automatizovanim režimom rada i potisnim vodom, odvodi višak vode do najbliže kanalizacione šahte ili do nekog terena koji dalje ne opterećuje prostor sa svim tim viškovima vode. Drenažna šahta je tipska, izgrađena je od polietilena sa tipskom pumpom kapaciteta od jedan i po litar u sekundi, rekao je Slavko Vrndžić.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop