Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Otvoreni novi tereni u OŠ Jovan Jovanović Zmaj

03.10.2011.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović otvorili su danas sportske terene u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj". Saniranje otvorenih sportskih terena sa tartan podlogom finansirano je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Subotice u iznosu od 6.700.000 dinara.

5039_1.jpg

Modest Dulić je, tim povodom, izrazio zadovoljstvo što je Grad Subotica prepoznao još jednu dobru inicijativu Sekretarijata za sport i omladinu Vlade AP Vojvodine i u partnerskom odnosu se uključio u projekat saniranja terena u ovoj osnovnoj školi.

- Zahvaljujući toj saradnji, u školi "Jovan Jovanović Zmaj" imamo moderne, a uzimajući u obzir veličinu i činjenicu da su pored dva košarkaška i tereni za rukomet i mali fudbal, i najbolje sportske terene u Vojvodini. Novim terenima ne samo da se značajno poboljšavaju uslovi za nastavu fizičkog vaspitanja, rad školskih sekcija i sportskih klubova, već se i građanima Radijalca i okolnih mesnih zajednica pruža mogućnost da na savremenim terenima upražnjavaju svoje sportske aktivnosti - naglasio je Modest Dulić, i dodao da će još biti ovakvih projekata.

Nemanja Simović je istakao da su radovi na sanaciji sportskih terena urađeni u predviđenom roku i najavio da će uskoro biti završena nadgradnje subotičke Hale sportova. - Nedavno smo obećali završetak radova i upravo danas, prvog dana ’Dečje nedelje’, terene predajemo na upotrebu učenicima škole ’Jovan Jovanović Zmaj’. Ovde smo, inače, prvi put otvorili dva spojena sportska terena. Za nekih desetak dana završavamo i nadgradnju Hale spotrtova. Vrednost te investicije je 42 miliona dinara i mislim da će i to biti sportski centar po evropskim standardima, koji će moći da koriste svi građani Subotice. U okviru tog sportskog centra izgrađen je i lift za osobe sa posebnim potrebama - kazao je Nemanja Simović.

Uz zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Gradu i Direkciji za izgradnju grada na multifunkcionalnom terenu, direktorica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Klaudija Šelken kazala je da veruje da će sportski tereni doprineti da učenici te škole na sportskim takmičenjima postižu još bolje rezultate. Tereni sa tartan podlogom, koja u velikoj meri poboljšava kvalitet nastave fizičkog vaspitanja i čuva dečje zglobove i kolena, već su izgrađeni u osnovnim školama „Sonja Marinković" na Prozivci (dva terena), „Majšanski put" (dva terena), „Miloš Crnjanski" (jedan teren), „10. oktobar" (jedan teren) i „Miroslav Antić" na Paliću (jedan teren).

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop