Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Sportsko penjačka liga

21.09.2011.

CBSC Liga je nastala kao rezultat višegodisnje saradnje između klubova iz Srbije i Mađarske, prvenstveno Železničkog planinarskog kluba Spartak iz Subotice i Penjačkog kluba Meteora iz Žomboa. Ova ideja o regionalnoj ligi pretočena je u proekat koji finansira evropska fondacija IPA. Liga se sastoji od šest takmičenja, po tri u Srbiji i Mađarskoj, i dva pripremna sportska kampa za mlade takmičare.

5031_1.jpg

24. i 25. Septembra na velikoj terasi na Paliću održaće se četvrto kolo CBSC lige. Palićki susreti 2011. je prvo od tri takmičenja koja će biti organizovana u našoj zemlji. Naredna takmičenja biće organizovana u OŠ Majšanski put u Subotici i na Veštačkoj steni PK Adrenalin-a u Novom Sadu. Takmičenje na Paliću počinje svečanim otvaranjem u subotu 24. Septembra u 9 i 30, a zavrsetak je planiran za nedelju poslepodne kad ce se takmiciti najbolji seniori Srbije i Mađarske.

Ovakva saradnja bila je neophodna kako za klubove iz Mađarske tako I za naše klubove. Kvalitet i težina takmičenja znatno su porasli, pa tako takmičari mogu kvalitetnije da se pripremaju za učešća na svedskim i evropskim kupovima. Sportsko penjanje od 2011. godine uvršteno je u olimpijske sportive, te će se 2020. pojaviti na Olimpiskim igrama.

Cilj projekta, pored stvaranja neraskidivih veza sa nasim severnim susedima jeste I unapređivanje ovog sporta u našoj zemlji. Zahvaljujući IPA fondaciji za prekograničnu saradnju ovaj projekat ima mogućnost da bude realizovan i predstavljen u pravom svetlu.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop