Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Koncert mladih pijanista

10.11.2011.

Udruženje „Electe", u okviru projekta pod nazivom Operacija „40 fingers", u Velikoj većnici Gradske kuće sutra organizuje koncert mladih pijanista iz Italije, Mađarske i Srbije. Mladi pijanisti će u subotu i nedelju, 12. i 13. novembra, održati solističke resitale u Muzičkoj školi, a nakon toga odlaze na koncerte u Segedin i Budimpeštu. Program u Velikoj većnici Gradske kuće počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan.

4985_1.jpg

Koordinatorka za marketing u Udruženju „Electe“ Nevena Kliska najavila je da će sutra u Velikoj vijećnici Gradske kuće, nastupiti pijanisti iz Italije Angelo Fina, Đuzepe Gulota, Gvido Čelini, Sara Dimatia, iz Mađarske Fružina Tot i Janoš Ludmanj, i klavirski duo iz Srbije Noemi i Enike Gerg.

- Na programu će biti dela Frederika Šopena, Feliksa Mendelsona, Kloda Debisija, Franca Lista, zatim Karmen fantazija Busoni-Bizea, a posetioci će imati priliku da čuju i premijerno izvođenje Aladin fantazije u aranžmanu mlade umetnice Milice Ilić, iz Beograda, kazala je Nevena Kliska.

Pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetne delatnosti Ljubica Kiselički pohvalila je inicijativu mladih ljudi da aktivno učestvuju u promovisanju istinskih kulturnih vrednosti.

- Nadam se da iza ove inicijative stoji jedna masovnost, odnosno da će oni privući i mnoge druge kulturne pregaoce koji su i iz sveta filma, pozorišta, glume, rekla je Ljubica Kiselički, i dodala da Grad podržava inicijative mladih, posebno u oblasti kulture.

Predsednik Udruženja „Electe" Miloš Radović najavio je veliki projekat koncertne sezone u Subotici, koji će biti realizovan uz podršku lokalne samouprave.

- Želimo da afirmišemo potencijale Subotice, da pokrenemo dinamiku kulturnih dešavanja u gradu i da kvalitetnim koncertima umetničke muzike približimo subotičkoj publici tu muziku. Želimo da afirmišemo i mlade, neafirmisane umetnike koji za to imaju određene kvalitete. Takođe želimo da subotičkoj publici pružimo mogućnost da čuje vrhunske muzičke pedagoge i istaknute umetnike i soliste, kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva, kazao je Radović.

U subotu i nedelju, 12. i 13. novembra, mladi pijanisti iz Italije predstaviće se subotičkoj publici solističkim resitalima. Program će biti održan u Koncertnoj dvorani Muzičke škole, s početkom u 17 i u 19 časova. Projekt će biti ostvaren uz podršku Grada Subotice i velikog broja prijatelja, što je omogućilo slobodan ulaz na sve programe Operacije „40 fingers“.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop