Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Čišćenje otvorenih kanala

28.10.2011.

Predstavnici lokalne samouprave, Mesne zajednice „Zorka“ i preduzeća DTD VDP „Severna Bačka“ danas su obišli radove na čišćenju otvorenog kanala u MZ „Zorka“, koji nije čišćen u poslednjih 20 godina. Kanal, koji je na pojedinim mestima zatrpan ili zarastao u korov i šiblje, osposobljava se da bi se atmosferske i podzemne vode odvele do kanalizacije u Gorenjskoj ulici, a narednih mesec dana predstoji i značajan posao na otvorenim kanalima u mesnim zajednicama „Željezničko naselje“, „Makova sedmica“, Veliki Radanovac i „Novo selo“. Radove na kilometar i po mreže izvodi DTD VDP „Severna Bačka“, a sredstva u iznosu od milion dinara obezbeđena su iz gradskog budžeta i Fonda za zaštitu životne sredine.

4951_1.jpg

Ovi radovi su početak značajnih poslova koje smo planirali u narednih mesec dana, rekla je član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine mr Suzana Dulić.

- Iz budžeta Grada i republičkog Fonda za zaštitu životne sredine obezbedili smo sredstva za čišćenje otvorenih kanala i izgradnju novih kanala, tako da nas u narednih mesec dana očekuju veliki radovi u četiri mesne zajednice: ’Željezničko naselje’, ’Makova sedemica’, Veliki Radanovac i ’Novo selo’. Bez obzira što postoji kanalizacija, problem je što je Subotica grad sa velikim depresijama u pojedinim delovima grada, tako da bi ovi kanali koji su danas izgubili svoju funkciju svakako trebali ponovo da se osposobe, da bi olakšali akcidentne situacije koje su česte kada je reč i o podzemnim, i o atmosferskim vodama, naglasila je Suzana Dulić.

Atmosferske i podzemne vode ovoj mesnoj zajednici stvaraju velike probleme, pa čak i ugrožavaju stabilnost kuća, rekao je potpredsednik Saveta MZ „Zorka“ Adam Pletl.

- Ovi radovi su veoma važni za našu mesnu zajednicu. Podsetiću da je prošle godine, nakon obilnih atmosferskih padavina, ovo naselje ’plivalo’ u vodi, a stvarale su se i podzemne vode zbog kojih ljudi nisu mogli da koriste svoje bunare. Zbog podzemnih voda prošle godine čak je stradala i jedna kuća, istakao je Adam Pletl.

Otvoreni kanali sa područja MZ „Zorka“ odvešće vodu u kanalizaciju u Gorenjskoj ulici, rekao je Slavko Vrndžić, tehniči direktor DTD VDP „Severna Bačka“.

- Ovo je jedna od neuralgičnih tačaka u gradu. Sad smo obezbedili neophodne preduslove da se svi viškovi evakuišu nizvodno, kroz lokalitet, prema gradskom uređaju za prečišćavanje, odnosno prema kanalizacionoj mreži u Gorenjskoj ulici, kazao je Slavko Vrndžić.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop