Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Počela jesenja akcija čiščenja i uređenja grada

11.10.2011.

Tradicionalna jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada iz domaćinstava i čišćenja blokovskih površina oko stambenih zgrada počela je juče i trajaće narednih mesec i po dana. Član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu žvotne sredine mr Suzana Dulić kaže da je ove godine, u odnosu na prošlu, izdvojeno više sredstava za sprovođenje akcije.

4920_1.jpg

- Građani su već navikli na ovakav način uklanjanja svog nepotrebnog otpada, tako da smo uprkos teškoj finansijskoj situaciji ove godine putem 'Direkcije za izgradnju grada' izdvojili oko 3,3 miliona dinara za našu jesenju akciju čišćenja i uređenja grada. Prošle godine, poređenja radi, jesenja akcija sprovedena je sa 1,2 miliona dinara. To automatski znači više lokacija na kojima je postavljeno više kontejnera, kazala je Suzana Dulić.

Sakupljanje otpada sprovodi se u gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama, a u vangradskim mesnim zajednicama traje od 10. do 25. oktobra, kaže Momčilo Petrović iz „Direkcije za izgradnju grada“.

- Akcija je juče krenula u Bačkim Vinogradima, Hajdukovu i Novom Žedniku, danas se sprovodi na Šupljaku i na Kelebiji, a sutra u Ljutovu i Donjem i Gornjem Tavankutu. Drugi deo akcije, u gradskim mesnim zajednicama, počinje u 'Gatu' i 'Keru' 18. oktobra, a završava se sa Malim Bajmokom 10. novembra. Čišćenje blokovskih površina počelo je u Mesnoj zajednici ’Centar III’, a nastavlja se na Radijalcu od 17. do 24. oktobra. Od 25. oktobra do 8. novembra akcija se provodi u mesnim zajednicama ’Kertvaroš’ i ’Novi grad’, a taj deo aktivnosti sa blokovskim površina završava se na Prozivci, od 9. do 21. novembra, najavio je Petrović.

Akciju sprovodi JKP „Čistoća i zelenilo“, osim u Čantaviru, Bačkom Dušanovu, Višnjevcu i Novom i Starom Žedniku i Đurđinu, gde je posao poveren preduzeću „Komval“. Paralelno sa akcijom, uklanjaju se i divlje deponije smeća na teritoriji grada Subotice, pa će tako biti uklonjena deponija kod bivšeg Tuša, u Mišićevu i Maloj Bosni. Stručno-nadzorne poslove u akciji sprovode Direkcija za izgradnju grada i Služba za inspekcijsko nadzorne poslove Gradske uprave Subotica. Kazne za neovlašćeno odlaganje otpada kreću se od dve i po hiljade dinara za fizička lica do 500.000 dinara za pravna lica. Za eventualne reklamacije na akciju, građani bi trebalo da se jave u svoje mesne zajednice ili direktno Komunalnoj policiji na broj telefona 626-910.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop