Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Akcija "Mladi protiv grafitera"

24.08.2011.

Lokalna samouprava i Politehnička škola pokreću akciju „Mladi protiv grafitera“, tokom koje će učenici ove škole ukloniti grafite na zgradama u zaštićenom centru grada. Realizacija akcije, koju su još prošle školske godine inicirali Grad i Đački parlament Politehničke škole, očekuje se ove školske godine. Organizatori očekuju široku podršku javnosti i pomoć i drugih sponzora i donatora, a Grad će pokrenuti inicijativu da se kažnjavanje onih koji uništavaju fasade grafitima zakonski uredi.

4819_1.jpg

Akcijom „Mladi protiv grafitera“ već ove jeseni biće obuhvaćene naružene zgrade u užem, zaštićenom centru grada, bez obzira u čijem su vlasništvu, rekla je pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetnu deletnost i racionalizaciju školske mreže Ljubica Kiselički. Ona je najavila da će Grad pokrenuti inicijativu da se sankcionisanje devastiranja fasada grafitima zakonski uredi.

- Naša inicijativa će, u tom smislu, biti upućena Ministarstvu za zaštitu životne sredine da se odredi set zakona koji će sankcionisati ove pojave, kazala je Ljubica Kiselički.

Politehnička škola će, početkom školske godine, anketirati učenike koji nameravaju dobrovoljno da se uključe u ovu akciju, pre svega sa obrazovnog profila geodezija i građevinarstvo, posebno oni koji uče za molere ili, kako se to zvanično kaže, dekoratere zidnih površina, rekao je direktor Politehničke škole Iso Planić. Sve će, kazao je, biti rađeno uz pomoć i pod nadzorom stručnjaka i naglasio da, osim što će zgrade postati lepše, ova akcija ima i vaspitni cilj.

- Mladi ljudi će, uključivanjem u ovu akciju, postati svesniji šteta koje se pričinjavaju prilikom pisanja grafita. Postaće, naravno, i svesniji kolika je muka da se nešto, što se relativno lako učini i naruži, ukloni, rekao je Iso Planić.

Akcija je zamišljena tako da se formiraju dve ekipe, od kojih će jedna da uklanja grafite sa fasada i pravi pripremu za krečenje, a druga će krečiti. Tehničku i materijalnu podršku akciji već je dala firma „Yumol“.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop