Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Svetski dan muzike

17.06.2011.

Svetski dan muzike, 21. jun, ove godine biće obeležen i u Subotici. Na bini ispred glavnog ulaza u Gradsku kuću, od 14 do 22 sata, nastupiće brojni izvođači. Član Gradskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje, Slobodan Čamprag, na današnjoj pres-konferenciji zahvalio se, u ime Gradske uprave, Muzičkoj školi, Subotičkoj filharmoniji i svim ostalim izvođačima što će biti deo ove svetske manifestacije, koja se održava od 1985. godine.

4699_1.jpg

Direktor Muzičke škole, Ištvan Antal, rekao je da Subotica ponovo želi da bude centar muzičke kulture i da Muzička škola učešće na ovoj manifestaciji prihvata kao moralnu obavezu.

- Sve je počelo na inicijativu francuskog ministarstva kulture 1982. godine, kada su došli do statističkih podataka da od deset miliona Francuza svaki drugi svira neki instrument. To je podstaklo ideju o organizovanju neke značajnije manifestacije u svim većim gradovima. Ubrzo je ova ideja poprimila velike razmere, pa danas u ovoj manifestaciji učestvuje 110 zemalja, sa pet kontinenata. Želimo da se i Subotica, posle Beograda i Novog Sada, svrsta među gradove koji učestvuju u proslavi Svetskog dana muzike. Svaki žanr muzike dobro je došao, znači folk, pank, hip-hop, džez, zabavna i klasična muzika, a dobrodošli su i svi oni koji smatraju da svojim učešćem mogu da oplemene ovu manifestaciju muzike, kazao je Ištvan Antal.

Prema rečima predsednika Subotičke filharmonije Miroslava Jovančića, Subotička filharmonija će nastupiti u kamernom sastavu, a na programu će biti dela Astera Piacole i dva savremena vojvođanska kompozitora.

- Mi smo, koncertno, Svetski dan muzike 21. jun isplanirali mnogo ranije. U međuvremenu, pojavila se ideja da se to sve spoji u jednu malu celodnevnu manifestaciju i mi smo vrlo rado prihvatili da budemo jedan od segmenata muzičke ponude. Ovaj put izvodimo i dela dvojice savremenih vojvođanskih, srpskih kompozitora, Svetozara Kovačevića, koji je vanredni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu, i Konstantina Stefanovića, mladog subotičkog kompozitora, rekao je Miroslav Jovančić.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop