Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Uspeh Narodnog pozorišta

07.06.2011.

Subotičko Narodno pozorište/Kazalište/Népszínház je, prvi put u svojoj istoriji, na 56. Sterijinom pozorju osvojilo nagradu za najbolju predstavu u celini, kao i nagradu „okruglog stola" kritike. Nagrađena predstava ansambla Drame na srpskom jeziku „Kukavičluk“, koju je režirao Oliver Frljić, dobila je i Sterijinu nagradu za najbolju režiju.

4634_1.jpg

Pomoćnica gradonačelnika za kulturno-prosvetne delatnosti Ljubica Kiselički je, tim povodom, istakla da je veliki uspeh što je upravo završeno Sterijino pozorje proteklo u znaku subotičkog Narodnog pozorišta. Uprkos veoma teškim uslovima u kojima radi Narodno pozorište, rekla je, Uprava pozorišta uspela je da isfiltrira dve sjajne drame, na srpskom i mađarskom jeziku, koje postižu izvanredne rezultate na koje je i Grad ponosan.

Direktorica Narodnog pozorišta Ljubica Ristovski je, između ostalog, kazala da, s obzirom na to da je reč o autorskom projektu Olivera Frljića, on to ne bi mogao da realizuje da nije bilo, kako je rekla, divnih, i najzaslužnijih za osvajanje Sterijinih nagrada, glumaca: Suzane Vuković, Vladimira Grbića, Srđana Sekulića, Kristine Jakovljević, Milana Vejnovića, Minje Peković, Snežane Jakšić-Čolić i Jelene Mihajlović.

I predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Jožef Kasa čestitao je Narodnom pozorištu na uspehu. Glumci Narodnog pozorišta često rade u gotovo nepodnošljivim uslovima, naglasio je i dodao da je sa ministrom kulture Predragom Markovićem dogovoreno da će to ministarstvo izdvojiti sredstva za stručni nadzor, što je, kako je rekao, preduslov za nastavak finansiranja daljih radova na pozorišnoj zgradi.

Umetnički direktor Drame na srpskom jeziku Olivera Đorđević smatra da Sterijina nagrada dokazuje njihov kvalitet i da nije dobijena za tehničko, već glumačko ostvarenje

- Uspeh je što poslednje tri godine ulazimo u selekciju Sterijinog pozorja. Zbog najmlađih u ansamblu, ovaj uspeh posebno me raduje. Reč hrabrost provlačila se kroz sve kritike na račun ‘Kukavičluka’ i to i jeste naša nagrada za hrabrost, naglasila je Olivera Đorđević.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop