Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Otvoren Gerontološki klub "Prozivka"

01.06.2011.

Gerontološki klub Subotica nastavlja sa projektom širenja mreže gerontoloških klubova, započetim prošle godine. Deveti klub na teritoriji grada Subotice, Gerontološki klub „Prozivka“, danas su, u prostorijama Mesne zajednice „Prozivka“, otvorili pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Atila Čengeri, direktor Gerontološkog centra Subotica dr Nenad Ivanišević i član Gradskog veća zadužena za oblast zdravstvene i socijalne zaštite Maria Biači.

4608_1.jpg

Ivanišević je, tom prilikom, rekao kako je Klub otvoren zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i da taj klub, za razliku od ostalih, neće opterećivati gradski budžet. U Klubu će, kazao je, biti angažovana lica putem Javnih radova i dodao da je sa MZ „Prozivka“, gde živi oko 2.500 naših najstarijih sugrađana, postignut dogovor da ta mesna zajednica snosi materijalne troškove funkcionisanja Kluba.

Atila Čengeri je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju za otvaranje poslednja četiri gerontološka kluba izdvajao po 700.000 dinara, ali da je, zahvaljujući dobroj saradnji sa direktorom Ivaniševićem, Gerontološki centar Subotica po projektima dobio po dva miliona dinara. On je rekao i da je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju u fazi raspisivanja konkursa i da se od Gerontološkog centra Subotica očekuje da će i ove godine konkurisati sa dobrim projektima.

Maria Biači smatra da je, otvaranjem ovog kluba i realizacijom ovog projekta, Gerontološki centar u Subotici, uz podršku profesionalaca i gradskih struktura, dao primer kako se decentralizacijom društvenih delatnosti može da poboljša i proširi mreža socijalnih usluga. Ona je istakla da je u duhu reformi i deinstitucionalizacije socijalne zaštite da se u mestu stanovanja na najkorektniji i najhumaniji način omogućuje bolji kvalitet života naših najstarijih sugrađana.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop