Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Svečani koncert "Garden kvarteta"

26.05.2011.

„Garden kvartet“ će, 1. juna 2011. godine, svečanim koncertom u Velikoj većnici Gradske kuće, obeležiti pet godina postojanja i rada. Uz subotički gudački ansambl nastupiće i profesor Muzičke škole Goran Evetović, a na repertoaru će se naći latinoamerička muzika, dela Astora Piacole i numere koje „Garden kvartet“ izvodi na svojim nastupima.

4600_1.jpg

Vođa orkestra Imre Tot zahvalio se Gradu, institucijama i pojedincima koji podržavaju njihov rad koji je, kako je ocenio, uprkos nedostatku odgovarajućih finansijskih sredstava, ipak vrlo uspešan.

- Možda pet godina, koliko imamo iza sebe, zvuči malo, ali za gudački kvartet, u uslovima ove ekonomske krize, to je bilo prilično dugo i teško razdoblje. Međutim, ipak moram reći da je naš rad bio uspešan upravo zahvaljujući pojedincima i institucijama, koji su nas podržavali, istakao je Tot.

Pomoćnica gradonačelnika zadužena za kulturno-prosvetne delatnosti Ljubica Kiselički, kazala je da lokalna samouprava u potpunosti podržava rad ovog sastava, koji, kako je rekla, predstavlja Suboticu u malom.

- Mislim da smo svi svesni da je pojava kvarteta poput 'Garden kvarteta', zapravo uveličala muzički život u našem gradu. Kada sam prvi put slušala njihov nastup, pomislila sam kako je ovo zaista nedostajalo Subotici. Sastav ovog kvarteta preslikava 'Suboticu u malom', rekla je Ljubica Kiselički.

Goran Evetović je naglasio da će publika na koncertu moći da čuje latinoameričke zvuke argentinskog kompozitora Astora Piacole, ali u novom, nešto slobodnijem aranžmanu.

- U postojeće aranžmane pokušavamo da uklopimo jedan perkusijski elemenat, odnosno set bubnjeva i razne udaraljke. Program koji 'Garden kvartet' obično izvodi prikazaćemo u jednoj slobodnijoj formi i na taj način učiniti koncert još zanimljivijim za publiku, kazao je Evetović.

„Garden kvartet“ - Pal Žiga, Slobodan Stefanović, Imre Tot i Viktor Molnar ove godine će svečanu diplomu za rad i uspeh orkestra dodeliti Jožefu Goldšmitu, iz Budimpešte, koji je učestvovao u organizaciji njihovih koncerata u zemlji i inostranstvu.

Početak svečanog koncerta je u 20 časova, a ulaz je slobodan.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop