Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Održana "Noć muzeja"

14.05.2011.

Na manifestaciji „Noć muzeja”, održanoj u noći između 14. i 15. maja, na dvadeset lokacija u gradu prikazano je kulturno stvaralaštvo brojnih institucija, koje je privuklo pažnju nekoliko hiljada Subotičana. Po broju lokacija na kojima su se u „Noći muzeja“ afirmisale univerzalne kulturno-umetničke vrednosti kroz kreativne radionice, Subotica bi i ove, kao i prošle godine, trebalo da bude na trećem mestu, posle Beograda i Novog Sada.

4520_1.jpg

U ovoj noći Gradski muzej je imao nekoliko izložbi. Izložba pod nazivom „Grad biciklista“ bila je posvećena tom veoma popularnom sredstvu prevoza, a na izložbi „Noć u šumi“ posetioci su mogli da osete tajanstvenost noćne šume prepune prepariranih životinja. Gradski muzej je imao i izložbu "Kurs figuralnog crtanja u Subotici i Andraš Hanđa", kao i prošlogodišnje finale izložbe dečijih radova koji su žirirani i izloženi. Osim toga, bile su i radionice za decu, koncert grupe „Elektra“ i nagrada za najsrećnijeg posetioca – bicikl.

Savremena galerija Likovni susret posetiocima je priredila izložbu „Ritam šezdesetih“ – slike Milana Konjovića. Na gradilištu Narodnog pozorišta i ove godine uselili su se u „Noći muzeja“ glumci i studenti koji su publici priredili sjajan program na sva tri sprata zgrade Narodnog pozorišta. Posetioci su mogli da zavire u svaki kutak ovog objekta, jer je obilazak bio deo programa na ovoj lokaciji, a osnovan je i Klub ljubitelja Narodnog pozorišta. Dečje pozorište je na gradskom trgu izvelo predstavu na mađarskom jeziku „Neustrašivi Tezej“, a na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke deca sa roditeljima uživala su na dušecima, dok su im zaposleni čitali bajke. U dvorištu Gradske biblioteke bio je koncert instrumentalne grupe učenika Muzičke škole, a u Maloj galeriji posetioci su mogli da vide izložene bibliotičke plakate u poslednjih četvrt veka. Program bioskopa „Lifka“ u celosti je bio vezan za Aleksandra Lifku, jer je ove godine stogodišnjica od osnivanja njegovog prvog stalnog bioskopa.

I na ostalim lokacijama u gradu, u Sinagogi, Baš kući, Suvenirnici, Galeriji „dr Vinko Perčić“, KUD „Bunjevka”, Otvorenom univerzitetu, bioskopu „Eurosinema“, Likovnoj školi „De medici“, pozorištu „Deže Kostolanji“, vestibilu Gradske kuće, Galeriji „Izlog“, Zadužbini Dušana Radića SKC „Sveti Sava“, Mađarskom folklornom centru u Vojvodini, Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata, ponuda i raznolikost kulturnih sadržaja bila je, po oceni posetilaca, izvanredna.

Osma „Noć muzeja" u Srbiji je, kako su saopštili organizatori, održana sa ciljem da razbije predrasude o muzejima kao o zaboravljenim i prašnjavim mestima.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>