Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

"Subotica-trans" pomaže školi "Žarko Zrenjanin"

15.04.2011.

Direktori Javnog preduzeća „Subotica-trans“ i Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, Tibor Fazekaš i Jovanka Tešanović, potpisali su ugovor o donatorstvu u okviru socijalno odgovornog poslovanja. Ljubica Kiselički, pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetnu delatnost istakla je da će preduzeće „Subotica-trans“, koje, kako je rekla, često izlazi u susret svim ustanovama kulture i vaspitno-obrazovnim ustanovama, u periodu od marta do juna svakodnevno besplatno prevoziti učenike škole „Žarko Zrenjanin“ do Horgoša, gde ta škola ima svoj objekat.

4392_1.jpg

Ljubica Kiselički je podvukla da je "Žarko Zrenjanin" jedna od najuspešnijih škola u Srbiji za decu sa posebnim potrebama i da je cilj lokalne samouprave da pomaže školama koje najbolje rade i koje ostvare najviše donacija.

- 'Žarko Zrenjanin' ima vrhunski kadar i dobar menadžment, a učenici iz ove škole izlaze stručno osposobljeni za određena zanimanja i ta deca se lako uklapaju u društvo. Nažalost, neka zastupništva firmi koje su proizvodile kombije i koja su nam, zato što su bili ovde, izlazili u susret sada su zatvorena, ali to ne znači da se nećemo potruditi da škola do kraja godine dobije kombi i tako reši problem prevoza, rekla je Kiselički.

Tibor Fazekaš je kazao da preduzeće na čijem je čelu racionalizuje svoje poslovanje i štedi, ali da, kada je reč o socijalno i društveno odgovornim poslovima, misli da bi „Subotica-trans“ trebalo da se nađe na „na prvoj liniji“.

- Kada smo od direktorice Tešanović saznali da se radi o osposobljavanju i radnoj terapiji, osećali smo se odgovorno da se uključimo u ovaj posao. Smatramo da i u novom modelu organizacije saobraćaja koji nam predstoji, i kada će biti oštriji konkurentski uslovi, moramo da budemo društveno i socijalno odgovorni, rekao je Fazekaš.

Jovanka Tešanović je naglasila de je „lep osećaj biti između dva prijatelja“, lokalne samouprave i „Subotica-transa“. Ona je kazala da škola „Žarko Zrenjanin“ ima preko 300 učenika i štićenika i da će "Subotica-trans“ da prevozi po jedno odeljenje poljoprivredne struke sa nastavnikom do Horgoša, gde škola ima salaš koji se vodi kao školska radionica za područje rada poljoprivrede.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop