Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Protokol o saradnji zajednički "vetar u leđa"

16.03.2011.

Festival evropskog filma „Palić“, koji ove godine obeležava svoje punoletstvo, već odavno je brend koji je ime Subotice i Palića preneo do kulturnih krugova van granica Srbije. Zbog povezanosti Festivala i Palića, kao turističke destinacije, direktori „Park Palića“ i Otvorenog univerziteta, izvršnog producenta Festivala, Goran Gabrić i Blažo Perović potpisali su Protokol o saradnji, kojim se definišu buduće zajedničke promotivne aktivnosti.

4271_1.jpg

Blažo Perović je istakao da je "trebalo da prođe punih 18 godina da Festival evropskog filma 'Palić' konačno bude shvaćen i u našem gradu, kao manifestacija koja je u simbiozi sa Palićem kao turističkom destinacijom".

- Festival evropskog filma ne može da se razvija ukoliko se ne razvija Palić kao turistička destinacija. Ubeđen sam da ni Palić ne može da napreduje onim tempom kao što može da napreduje ukoliko se Festival uspešno razvija, jer je on upravo jedan od najznačajnijih međunarodnih promotera, na neki način i zaštitni znak Palića kao turističke destincije. Upravo zbog te zajedničke upućenosti jednih na druge smatram da će potpisivanje ovog sporazuma i sve što iz njega u narednim godinama proizilazi biti novi vetar u leđa Festivala i razvoja Palića kao turističke destinacije, kazao je Perović.

Goran Gabrić smatra da su svi festivali, manifestacije, promocije, prezentacije i kulturni događaji na Paliću veoma značajni, ali da je najznačajniji Festival evropskog filma „Palić“.

- Po meni je najznačajniji festival koji se održava kod nas Festival evropskog filma i zbog toga želimo da ozvaničimo partnerstvo jedne marketing-destinacijske kompanije kao što je 'Park Palić' i Festivala evropskog filma u tom smislu da zajedno radimo na promociji i turističke destinacije Palić, i Festivala evropskog filma, rekao je Gabrić.

Na tek završenom „Berlinalu“ Festival i Palić predstavljeni su kao celina. Izvršni direktor Otvorenog univerziteta Dejan Zvekić rekao je, između ostalog, da su "medijskom promocijom Festivala evropskog filma konačno doprli do svakog građanina naše zemlje".

- Mislim da smo u glavama ljudi pozicionirali Festival kao najznačajniju međunarodnu filmsku manifestaciju kod nas. Nadam se da ćemo sa novim sadržajima planiranim za ovu godinu doprineti i popularizaciji Festivala, ali i Palića kao turističke destinacije gde se ne prikazuju samo filmovi, već da imamo i druge sadržaje koji su edukativnog tipa ili tipa za uspostavljanje nove saradnje među filmskim radnicima, rekao je Zvekić.

Iako će program Festivala evropskog filma „Palić“ biti saopšten tek u junu selektor Petar Mitrić najavio je da je zahvaljujući ideji reditelja Srđana Karanovića o neophodnosti edukacije mladih filmskih radnika osmišljen novi program u kome će se ovog leta održavati radionice za mlade zaljubljenike u filmsku industriju.

- Zajedno sa festivalom rok dokumentaraca ’Dorf’ iz Hrvatske pokrećemo okupljanje mladih koji će snimiti pet dokumentarnih filmova, dok će Asocijacija filmskih eksperata koji rade u nezavisnim produkcijama održati predavanje što je dobra prilika za početnike da čuju i vide kako se snimaju filmovi u drugim zemljama, kazao je Mitrić.

Programske celine ostaće iste i ljubitelji dobrih evropskih filmova, osim glavnog takmičarskog programa u kome će biti prikazani filmovi u selekciji Nikolaja Nikitina, mogu da očekuju program „Paralele i sudari“, „Mladi duh Evrope“ i „Novi mađarski film“. Otvoreni univerzitet će izdati i monografiju posvećenu Aleksandru Lifki povodom 100 godina od otvaranja prvog bioskopa u Subotici, a novina su i okrugli stolovi koji će ubuduće biti neodvojivi deo programa Festivala.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop