Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Akcija čišćenja i uređenja grada

28.03.2011.

Počela je Prolećna akcija čišćenja i uređenja grada u okviru koje je organizovano sakupljanje i odvoženje kabastog otpada iz domaćinstava po gradskim i vangradskim mesnim zajednicama, prečišćavanje blokovskih zelenih površina i uređenje izletišta za prvomajske praznike.

4230_1.jpg

Suzana Dulić, član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine rekla je da se akcija u kontinuitetu odvija već 15 godina i da je važno da je građani i ove godine podrže.

- Tokom prošlogodišnje prolećne akcije otklonjeno je 345 kontejnera otpada, odnosno 150 kamiona ili 1.725 kubnih metara. Molimo građane da prihvate i ovu akciju, jer je bitna i kao prevencija za nastajanje divljih deponija. Ukoliko se ukaže potreba, građani i nakon akcije mogu na Gradsku deponiju da odnesu otpad do dva kubika, a svaki dodatni kubik naplaćuje se 67 dinara, kazala je Suzana Dulić.

Momčilo Petrović, referent higijene u Direkciji za izgradnju grada Subotice detaljnije je najavio akciju, a Jovan Mrković, tehnički direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ kazao je da to javno komunalno preduzeće sa svojom mehanizacijom radi u dve smene. Arpad Koso je u ime Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica takođe pozvao građane da se odazovu akciji. On je istakao da je svojevremeno u Subotici bilo oko stotinak divljih deponija i da se zahvaljujući akcijama čišćenja, preventivnim i kaznenim merama taj broj sveo na tridesetak.

U sklopu uređenja gradskih i vangradskih mesnih zajednica JKP „Čistoća i zelenilo“ postavlja kontejnere zapremine pet metara kubnih za sakupljanje kabastog otpada iz domaćinstava. U vangardskim mesnim zajednicama Hajdukovo, Šupljak, Bački Vinogradi, Kelebija, Bikovo, Mala Bosna, Tavankut, Ljutovo, Bajmok i Mišićevo, radove izvodi JKP „Čistoća i zelenilo”, dok u Čantaviru, Dušanovu, Višnjevcu, Starom Žedniku, Novom Žedniku i Đurđinu akciju sprovodi DP „Komval”. Akcija se odvija od 28. marta do 26. aprila 2011. godine.

Prečišćavanje blokovskih zelenih površina obuhvata poslove prečišćavanja sa potrebnim grabljanjem, sakupljanjem, utovarom i odvozom sakupljenog smeća iz stambenih naselja kolektivnog stanovanja – blokovskog tipa. Akcija se odvija od 28. marta do 9. maja 2011. godine i obuhvatiće stambeno naselje „Radijalac“, „Teslino naselje“, MZ „Kertvaroš“, MZ „Novi grad“, „Tokio“ i „Prozivku“.

Uređenjem izletišta za prvomajske praznike obuhvaćena su izletišta u Kelebijskoj šumi kod Majdana i na Tresetištu, a izvršiće se od 26. do 30. aprila 2011. godine. Na lokaciji u Kelebijskoj šumi kod Majdana postavljaju se tri kontejnera zapremine pet metara kubnih, dok se na Tresetištu i u Etno kampu postavlja po jedan kontejner zapremine pet metara kubnih. Nakon praznika izvršiće se i završno uređenje.

Kontejneri za čvrsti i kabasti otpad koji ne spada u kućno smeće 28. i 29. marta biće raspoređeni na Paliću na sedam lokacija. Posude za smeće velike zapremine biće u Velikom Radanovcu, u Peščarinoj ulici kod samousluge, u Voćarskoj i kod mesne zajednice. U utorak, 29. marta na redu je MZ „Novi grad“. Čišćenje blokovskog zelenila počelo je 28. marta u MZ „Centar III“, naselju "Tokio" i ulicama Maksima Gorkog, Kumičićevoj i Senćanskom putu i trajaće do 4. aprila.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop