Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

"Drvena bajka" i "Muzički poklon danima frankofonije"

21.03.2011.

Subotičanima će se u petak, 25. marta, predstaviti poznati kompozitor i pijanista Aleksandar Dujin, a u ponedeljak, 28. marta, kanadski mecosopran Katažina Kaša Sondej. Koncert autorske muzike Dujina pod nazivom “Drvena bajka” održaće se na sceni Jadran, od 20.30 časova, a koncert Sondejeve pod nazivom “Muzički poklon danima frankofonije” u Gradskoj kući, od 20 časova.

4220_1.jpg

- ‘Drvena bajka’ je naš poklon građanima Subotice, dok se koncert Kaše Sondej izvodi pod pokroviteljstvom ambasade Kanade i Centra lepih umetnosti Jovana Kolundžije 'Gvarnerius', povodom obeležavanja marta, kao meseca frankofonije, rekla je, između ostalog, Ljubica Kiselički, pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetnu delatnost.

Dujin je istakao da je muzika koju će sa svojim orkestrom izvesti konačan izraz njegovog petogodišnjeg eksperimentisanja sa različitim muzičkim izrazima i formama.

- I muzički izraz kroz zvuk različitih instrumenata bio je za mene izazov koji sam ovde pokušao da prezentujem na jedan drugačiji, specifičan način. Iz tog razloga sam ga i nazvao nova vojvođanska muzika, jer sam uspeo da napravim neki novi zvuk koji objedinjuje tradicionalan, vojvođanski, tamburaški muzički izraz sa klasičnom, gudačkom muzikom i mojom, autorskom, džez muzikom, kazao je Dujin.

On je naglasio da je virtuelno putovanje Evropom, koje će izvesti u drugom delu programa, muzičko sazvučje koje predstavlja gradove kroz koje je prošao baveći se svojim pozivom i da je i njih pokušao da prestavi kroz zvuke tambure, gudača i ritam sekcije koju čine, kontrabas, akustična gitara, bubanj i klavir.

Kaša Sondej je rođena u poljskom gradu Vroclavu, a diplomirala je na Univerzitetu u Otavi. Dobitnica je prestižnih međunarodnih nagrada i sarađivala je sa vrhunskim solistima i orkestrima. Poseban kuriozitet zanimljivog programa koji obuhvata kompozicije od drevnih vremena do impresionizma predstavljaće tradicionalne narodne pesme iz kanadske provincije Kvebek, koje kod nas do sada nisu izvođene. Klavirski saradnik Sondejeve biće naša čuvena pijanistkinja Nada Kolundžija.

Ulaz na oba koncerta biće slobodan.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop