Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obeležena Evropska nedelja mobilnosti

21.09.2021.

Grad Subotica je ove godine, treningom bezbedne vožnje bicikla sa decom uzrasta 12, 13, 14 i 15 godina na poligonu u dvorištu Osnovne škole „Kizur Ištvan“, obeležio Evropsku nedelju mobilnosti, manifestaciju koju je osnovala i čiji je pokrovitelj Evropska komisija. Ova manifestacija ima za cilj promociju održivih vidova saobraćaja (biciklizam, pešačenje).

 14576_1.jpg

Izbor dece koja su učestvovala na poligonu je napravljen tako što je veći broj dece iz OŠ „Kizur Ištvan“ radio eliminacioni test znanja na temu bezbednosti saobraćaja. Obuku na poligonu vodili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Najbolji dečak i najbolja devojčica nagrađeni su za svoje znanje novim biciklom.

„Svrha akcije nije samo i isključivo edukacija ove grupe mladih ljudi, već i apel svim učesnicima u saobraćaju, kako vozačima motornih vozila tako i drugima, posebno biciklistima, da se ponašaju što bezbednije. To podrazumeva da koriste osvetljenje na svojim biciklima, da se ponašaju predvidivo za druge učesnike u saobraćaju, da koriste tehnički ispravna vozila, da maksimalno fokusiraju svoju pažnju na okruženje i da ne koriste uređaje koji im smanjuju pažnju u saobraćaju“, izjavio je, obraćajući se medijima, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotice Petar Pantelinac.

 14576_2.jpg

On se zahvalio JKP „Parking“ Subotica što je omogućilo da prvih pedeset novih registrovanih korisnika usluge „SU bajk“ dobije na poklon 500 dinara kredita za korišćenje ove usluge.

14576_3.jpg

ImunizacijaVANREDNA SITUACIJA

Медија-центар и ПротоколMedija-centar i ProtokolВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaMinistarstvoPanonreg

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy
Colour Coop