Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Dodeljene nagrade i priznanja polaznicima Likovne radionice „EmArt“

14.05.2021.

Polaznicima Likovne radionice „EmArt“ i učenicima OŠ „Jovan Jovanović Zmaj danas su, na pres-konferenciji u Medija-centru u Gradskoj kući, uručene nagrade sa međunarodnih likovnih konkursa u Kini, Rumuniji i Japanu na kojima je ukupno osvojeno sedam medalja – pet bronzanih i po jedno zlatno i srebrno odličje.  Član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja i kulture Milanka Kostić je, tom prilikom, u ime lokalne samouprave, gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i svoje ime čestitala nagrađenim učenicima na zapaženom uspehu  i poželela im puno uspeha u daljem stvaranju i radu.

14280_1.jpg

„Zadovoljstvo nam je što smo danas u prilici da ugostimo nagrađenu decu i što imamo mogućnost da, kao lokalna samouprava, učestvujemo u njihovoj radosti i uručimo im medalje i priznanja osvojene na međunarodnim likovnim konkursima u Kini, Rumuniji i Japanu. Nagrade koje osvajaju potvrda su da su na ispravnom putu, putu koji će im omogućiti da sanjaju svoje snove kroz maštu, imaginaciju, inovaciju i lepotu.  Grad  Subotica će i ubuduće podržavati i ulagati kako u kulturu tako i u obrazovanje, dve zaista izuzetno važne oblasti za napredak društvene zajednice. Hvala vam, draga deco, što kroz umetnost i kulturu promovišete Suboticu i našu državu Srbiju“, naglasila je Milanka Kostić.

U ime nagrađene dece, njihovih roditelja i svoje ime rukovodilac Likovne radionice „EmArt” i učiteljica u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj”, Emilija Grubanov Martinek, izrazila je zahvalnost članu Gradskog veća Milanki Kostić na, kako je rekla, lepim rečima i čestitkama, kao i subotičkoj lokalnoj samoupravi što se uspesi nagrađene dece obeležavaju na ovako svečan način, u Gradskoj kući.  

„Ovo je za nas velika motivacija, daje nam snagu da i u ovakvim teškim vremenima stvaramo, radimo i da se dokažemo. Likovna radionica ‘EmArt’ postoji već 19 godina. U početku je imala 12 članova, a danas broji 60 vrednih zaljubljenika u više uzrasta. Najmlađi članovi imaju pet godina, a najstariji 15. Susrećemo se jednom nedeljno. Redovno pratimo domaće i međunarodne konkurse, a radovi mojih učenika, koji godišnje osvajaju više od 150 nagrada, nagrađivani su na bezbroj domaćih i međunarodnih konkursa raspisanih u više od 30 zemalja sveta”, istakla je Emilija Grubanov Martinek.

14280_2.jpg

Na likovnom konkursu u Kini, na koji su pristigli radovi iz 26 zemalja sveta, bronzane medalje osvojili su Teodora Gagić, Marija Rastović i Lidija Uzelac (svi iz Likovne radionice „EmArt“). Na konkursu u Rumuniji, na koji je stiglo 827 radova iz 21 zemlje sveta, bronzna medalja pripala je Dorini Berenji (LR „EmArt“), a na konkursu u Tokiju, na koji je pristiglo 6864 crteža iz 45 zemalja sveta, zlatnu medalju osvojio je Tamaš Gombaš (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“), srebrnu Nika Papac (LR ,,EmArt“) dok je bronzanu medalju osvojila Kiara Čepela (LR „EmArt“).

14280_3.jpg

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop